četvrtak, 2. veljače 2017.

ZAPEČENI NJOKI S KOBASICAMA I MOCARELOM


Sastojci:
Njoki:

    500 g pirea od krumpira
    450 g glatkog brašna
    1 jaje
    1 žličica soli

Umak:

    100 g sjeckane rajčice
    300 ml šalše
    200 g suhe kobasice
    1 manji crveni luk
    125 g mozzarelle
    100 g goude
    sol, papar, vegeta
    malo sjeckanog peršina
    chilli po želji


Priprema:
Njoki:

od sastojaka za njoke umijesite smjesu, malo mekšu i oblikujte valjkasto, kao crviće, ali na debljinu njoka, cca 1cm. Režite ih nožem na dobro pobrašnjeloj podlozi da se ne zalijepe i stavite ih kuhati u više tura (ne sve odjednom da se ne zalijepe) u kipuću, slanu vodu, dok ne isplivaju na površinu – cca 2min. Izvadite ih u zdjelu i pouljite maslinovim uljem da se ne zalijepe.

Kad su njoki kuhani, pripremite umak.
Umak:

Na malo maslinovog ulja pržite sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte rajčicu – i šalšu i sjeckanu. Začinite i pustite da prokuha nekoliko minuta.

Njoke istresite u tepsiju u kojoj ćete ih peći. Na njoke izlijte umak te poslažite ribanu mozarrellu i ribanu goudu te sjeckane kobasice. Stavite peći na 200 stupnjeva, 20 minuta i kad je gotovo posipajte svježim sjeckanim peršinom. Poslužite toplo dok je sir još rastopljen.

Dobar tek!


EmoticonEmoticon