srijeda, 1. veljače 2017.

ČOKOLADNA TORTA SA NARANDŽAMA

Ova torta je nastala sasvim slučajno, jer su mi se jele naranče i čokolada pa sam odlučila napraviti taj spoj u torti.

Sastojci:

    200 g maslaca
    200 g šećera
    3 jaja
    2 i pol žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo
    150 ml mlijeka
    200 g brašna
    korica jedne naranče

Krema:
    400 ml mlijeka
    5 žlica šećera
    4 žlice brašna

    1 žličica ekstrakta vanilije
    100 ml soka od naranče
    2 naranče za poslagati na kremu
    15 dag maslaca


Priprema:
Biskvit:

Prvo pjenasto izmiksajte šećer i maslac i dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte sve preostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Nalijte u kalup (promjera 26 ili 24 cm) te stavite peći na 200 stupnjeva, 25 min. Probajte čačkalicom da li je bisvit gotov.
Krema:

Izmjerite 300 ml mlijeka u posudu za kuhanje i stavite grijati. 100 ml stavite u posebnu posudu i unutra dodajte brašno, šećer, vaniliju i sok od naranče. Kada mlijeko na peći postane vruće, stavite u njega smjesu sa ostalim sastojcima za kremu.Kuhajte barem 5 min dok ne postane gusto, malo gušće nego kada kuhate puding.


Pustite kremu da se dobor ohladi.
Naranče:

Naranče narežite na tanke kriške i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali 1 žlicu ruma. Pustite da prokuhaju 2-3 min i pustite da se ohlade. Kad se ohlade, maknite im koru.

Kada se biskvit ohladio, prerežite ga na 3 dijela ako imate kalup manjeg promjera ili na dva dijela, ako je kalup veći.

U kremu dodajte pjenasto izrađeni maslac.

Zatim kremom namažite biskvit, poslažite na kremu kriške naranče i poklopite s drugim dijelom biskvita. Prelijte sve čokoladnom glazurom i ukrasite po želji. Čokoladnu glazuru napravite po želji, kako inače radite. Ja samo otopim čokoladu sa par žlica vode i s malo maslaca.

glazura

Pustite da se dobro ohladi, 2-3 sata ili najbolje preko noći i poslužite.


EmoticonEmoticon