Ova torta je nastala sasvim slučajno, jer su mi se jele naranče i čokolada pa sam odlučila napraviti taj spoj u torti.
200 g maslaca
200 g šećera
3 jaja
2 i pol žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
150 ml mlijeka
200 g brašna
korica jedne naranče
Krema:
400 ml mlijeka
5 žlica šećera
4 žlice brašna
1 žličica ekstrakta vanilije
100 ml soka od naranče
2 naranče za poslagati na kremu
15 dag maslaca
Priprema:
Biskvit:
Prvo pjenasto izmiksajte šećer i maslac i dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte sve preostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Nalijte u kalup (promjera 26 ili 24 cm) te stavite peći na 200 stupnjeva, 25 min. Probajte čačkalicom da li je bisvit gotov.
Krema:
Izmjerite 300 ml mlijeka u posudu za kuhanje i stavite grijati. 100 ml stavite u posebnu posudu i unutra dodajte brašno, šećer, vaniliju i sok od naranče. Kada mlijeko na peći postane vruće, stavite u njega smjesu sa ostalim sastojcima za kremu.Kuhajte barem 5 min dok ne postane gusto, malo gušće nego kada kuhate puding.
Pustite kremu da se dobor ohladi.
Naranče:
Naranče narežite na tanke kriške i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali 1 žlicu ruma. Pustite da prokuhaju 2-3 min i pustite da se ohlade. Kad se ohlade, maknite im koru.
Kada se biskvit ohladio, prerežite ga na 3 dijela ako imate kalup manjeg promjera ili na dva dijela, ako je kalup veći.
U kremu dodajte pjenasto izrađeni maslac.
Zatim kremom namažite biskvit, poslažite na kremu kriške naranče i poklopite s drugim dijelom biskvita. Prelijte sve čokoladnom glazurom i ukrasite po želji. Čokoladnu glazuru napravite po želji, kako inače radite. Ja samo otopim čokoladu sa par žlica vode i s malo maslaca.
glazura
Pustite da se dobro ohladi, 2-3 sata ili najbolje preko noći i poslužite.
EmoticonEmoticon