nedjelja, 26. veljače 2017.

SACHER TORTA - MOJA OMILJENA..


Sastojci

    Biskvit
    20 dag maslaca sobne temperature
    30 dag secera u prahu
    20 dag glatkog brasna
    20 dag cokolade za kuhanje
    1 prasak za pecivo
    8 kom jaja

    Fil
    450 gr pekmeza od marelice
    sok od 1 limuna

    Glazura od cokolade
    200 gr cokolade za kuhanje
    4 zlice kiselog vrhnja



Priprema

    1.

    Rastopiti cokoladu na pari. Maslac pjenasto umutiti i u njega dodati rastopljenu cokoladu za kuhanje i nastaviti miksati, potom dodavati jedan po jedan zutanjak i 15 dag secera u prahu. Dobro izraditi.
    2. U posebnoj posudi cvrsto izraditi bjelanjke, pa postupno dodavati 15 dag secera u prahu i miksati.
    3. Lagano sljubiti prvu smjesu sa bjelanjcima, pa umijesati brasno i prasak za pecivo. U namasceni i pobrasnjeni protvan – ja koristim okrugli sa mehanizmom za otvaranje- sipati biskvit, te peci na 170 stupnjeva 60 – 70 minuta.
    4. Pekmez zagrijavati na laganoj vatri uz dodatak soka od jednog limuna dok ne dobijete lijepu tekucu smjesu. Smjesu procijedite kroz sito i biti ce vam fina i glatka!!
    5. Ohladjeni biskvit prerezati, tako da dobijete 3 kore. Svaku koru premazati pekmezom. Sav pekmez sto vam ostane premazite po i oko torte.
    6. Zagrijavajte cokoladu za kuhanje i 4 zlice kiselog vrhnja ili milerama koju ste prije dobro izmijesali zlicom da ne bude grudica. Glazuru premazite preko cijele torte i uzivajte!
    2.

    Pecenu tortu ostavite 2 - 3 minute samo da se malo prohladi na sobnoj temp. pa onda tortu zajedno sa kalupom okrenite na tanjur oblozen papirom i ostavite tako da se ohladi. Ovako cete dobiti savrseno ravan biskvit.
    3.

    Napomena:

    zbog toga sta je nekima torta bila prevelika za kalup 26 cm, pa curila dok se pekla molim vas pecite u vecem kalupu 28 - 30 cm!

Posluživanje

Najbolje je tortu pripremiti dan ranije da se biskvit lijepo natopi.


EmoticonEmoticon