Sastojci
FIL: 2 jaja 160 gr margarina (maslac) 1 kafena kasika soli. 400 gr rendanog sira ½ kg seckanog spinata TESTO: 1 kg brasna 1 kvasac 1 jaje ½ l mleka 3 manje kafene case ulja 2 supene kasike secera 1 supena kasika soli. malo mleka
Način pripreme
FIL: Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli. Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.
TESTO Zamesiti meko testo. Podeliti na cetiri dela i od svakog razviti koru 40/25 cm. Namazati filom, umotati rolat Iseci kiflice debljine 1.5 cm. Rediti u plehu na hartiji za pecenje kao na slici. Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni .
VAZNO: Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osushe.
http://www.coolinarika/
FIL: 2 jaja 160 gr margarina (maslac) 1 kafena kasika soli. 400 gr rendanog sira ½ kg seckanog spinata TESTO: 1 kg brasna 1 kvasac 1 jaje ½ l mleka 3 manje kafene case ulja 2 supene kasike secera 1 supena kasika soli. malo mleka
Način pripreme
FIL: Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli. Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.
TESTO Zamesiti meko testo. Podeliti na cetiri dela i od svakog razviti koru 40/25 cm. Namazati filom, umotati rolat Iseci kiflice debljine 1.5 cm. Rediti u plehu na hartiji za pecenje kao na slici. Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni .
VAZNO: Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osushe.
http://www.coolinarika/
EmoticonEmoticon