petak, 24. veljače 2017.

BISKVIT ZA TORTE - MENI NAJBOLJI RECEPT ZA BISKVITNO TIJESTO

Sastojci

3 jajeta
3 supene kašike vruće vode
130 g šećera
120 g brašna
80 g škrobnog brašna- gustina
2 kesice vanilinog šećera
3 male kašike (ravne) praška za pecivo

Priprema
1.
Mikserom pjenasto umutiti jaja sa vodom. Potom dodati šećer i vanilin šećer i miksati 2-3 minute.

Pomiješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Iz dva puta dodati brašno u umućena jaja i šećer, te miksati par minuta na najmanjoj brzini.
2.
Rernu ugrijati na 170 stepeni sa ventilatorom.

U kalup promjera 26 cm staviti pek papir pa izliti biskvitnu smjesu. Peći oko 25 minuta.
3.
Pečen biskvit izvaditi na šećerom posutu radnu površinu i ostaviti da se ohladi. Izrezati ga po želji, na dva, tri ili četiri baš tanje kore. Ja obično od ove mjere dobijem tri kore srednje debljine.

Izvor:http://www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon