četvrtak, 2. veljače 2017.

VIC DANA: NEKI LIK KUPIO NAJNOVIJI MERCEDES.. :D

Neki lik kupi najnoviji mercedes i na putu ka kući, na semaforu pored njega se zaustavi Yugo. Otvara prozor lik iz yuga i pita ga:
– “Imaš li ti TV u tom mercedesu?!
– “Imam, imam.”
– “A video?”
– “Imam, imam i to.”
– “A krevet?”

– “Krevet? Nemam krevet.”
– “E vidiš, ja imam hahaha.” – i nastavi da vozi.
Ovaj sa mercedesom se iznervira što nema krevet i naruči da specijalno za njega naprave krevet u mercedesu.
Napraviše mu krevet i on sav sretan ide po cjelom gradu da nađe lika sa yugom da mu se pohvali kako i on ima krevet. Napokon ga ugleda na nekom parkingu, a na njemu svi prozori zamagljeni.
Lupa liku na prozor, lupa, lupa i na kraju otvara se prozor. Tek će ovaj:
– “Šta lupaš, šta je bilo?”
– “Aha i ja sad imam krevet u kolima!
– “E budalo jedna, izvuk’o si me ispod tuša da mi samo to kažeš!”

srijeda, 1. veljače 2017.

ISTETOVIRAO SAM IME SVOJE SADA VEĆ ŽENE KOJU VOLIM I NIKADA NEĆU PRESTATI...


Istetovirao sam ime svoje sada već žene, koju volim i nikada neću prestati, pored imena sam istetovirao i datum našeg venčanja, nije nešto veliko, skromna i mala tetovaža...
Nisam hteo da joj kažem dok ne vidi sama... i tako, dok mi je skidala majicu u krevetu,
kada je videla samo je rekla "Kretenu, šta ćeš da radiš ako se razvedemo?"

ČOKOLADNA TORTA SA NARANDŽAMA

Ova torta je nastala sasvim slučajno, jer su mi se jele naranče i čokolada pa sam odlučila napraviti taj spoj u torti.

Sastojci:

    200 g maslaca
    200 g šećera
    3 jaja
    2 i pol žlice kakaa
    1/2 praška za pecivo
    150 ml mlijeka
    200 g brašna
    korica jedne naranče

Krema:
    400 ml mlijeka
    5 žlica šećera
    4 žlice brašna

    1 žličica ekstrakta vanilije
    100 ml soka od naranče
    2 naranče za poslagati na kremu
    15 dag maslaca


Priprema:
Biskvit:

Prvo pjenasto izmiksajte šećer i maslac i dodavajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte sve preostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Nalijte u kalup (promjera 26 ili 24 cm) te stavite peći na 200 stupnjeva, 25 min. Probajte čačkalicom da li je bisvit gotov.
Krema:

Izmjerite 300 ml mlijeka u posudu za kuhanje i stavite grijati. 100 ml stavite u posebnu posudu i unutra dodajte brašno, šećer, vaniliju i sok od naranče. Kada mlijeko na peći postane vruće, stavite u njega smjesu sa ostalim sastojcima za kremu.Kuhajte barem 5 min dok ne postane gusto, malo gušće nego kada kuhate puding.


Pustite kremu da se dobor ohladi.
Naranče:

Naranče narežite na tanke kriške i stavite kuhati u vodu u koju ste dodali 1 žlicu ruma. Pustite da prokuhaju 2-3 min i pustite da se ohlade. Kad se ohlade, maknite im koru.

Kada se biskvit ohladio, prerežite ga na 3 dijela ako imate kalup manjeg promjera ili na dva dijela, ako je kalup veći.

U kremu dodajte pjenasto izrađeni maslac.

Zatim kremom namažite biskvit, poslažite na kremu kriške naranče i poklopite s drugim dijelom biskvita. Prelijte sve čokoladnom glazurom i ukrasite po želji. Čokoladnu glazuru napravite po želji, kako inače radite. Ja samo otopim čokoladu sa par žlica vode i s malo maslaca.

glazura

Pustite da se dobro ohladi, 2-3 sata ili najbolje preko noći i poslužite.

ZA SVE PUŠAČE: Ovaj napitak očistit će vam pluća i možda vas nagovoriti da napokon prestanete pušiti


Neka ovo bude put do krajnjeg prestanka pušenja.

Svako ko je pušač zna da su pušački kašalj i bronhitis problemi s kojima se zasigurno susrećete zbog te svoje nezdrave navike. A, šta vam u tome može pomoći, osim da se, naravno, ostavite cigareta?

Čini se kako postoji jedan prilično čaroban recept koji bi vam mogao olakšati i smanjiti simptome kašlja, dok u potpunosti ne odlučite baciti cigarete i okrenuti se zdravijem načinu života, piše “Net“…

Dok to ne uspijete, isprobajte ovaj recept. A svi koji su ga probali, tvrde, zaista djeluje.

Šta vam je potrebno?

đumbir
luk i češnjak – imaju jaka antikancerogena svojstva i prvenišu respiratorne infekcije
kurkuma – koja je prepuna vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina

Recept:
400 grama luka i češanj češnjaka
1 litar vode
400 grama šećera
2 kašike kurkume
komad đumbira veličine palca (nariban)

Priprema:

Stavite šećer u vodu i zagrijte na laganijoj vatri. Dodajte luk narezan na veće komade i đumbir koji ste naribali. Kad voda zavrije, dodajte kurkumu, smanjite vatru i ostavite da se još malo kuha. Kad se smjesa prepolovi, ocijedite je i tekućinu iz nje stavite u staklenu čašu ili vrč. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak.

Kako konzumirati?



Uzimajte po dvije manje kašike svako jutro na prazan želudac i dva sata nakon večere.

OVO JE NAJJEDNOSTAVNIJI KOLAČ NA SVETU: UKUS MI JE FENOMENALAN! (RECEPT)

Košta malo, a ukus je kao da je napravljen u najekskluzivnijoj poslastičarnici Iznenadili smo se kada smo došli od ovog recepta:
Potrebno:
 5 jaja; 5 kašika šećera; 5 kašika brašna; 2 kašike kakaoa; 1 prašak za pecivo; 500 ml mleka.
Za preliv: 250g šećera i 500 ml vode, vanilin šećer
Za fil: 500ml mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer.

Priprema:
 Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1 vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera.

VIC DANA: Bosanac u Crnoj Gori..


Dolazi Bosanac u Crnu Goru.
Uzme on jedan kamen i ponese sa sobom.
I odu Crnogorci da se žale patrijarhu.
– Patrijarše došao jedan Bosanac i uzeo nam kamen.
– Pa dobro nećete umrijeti, imate na stotine kamenja.
I oni odu.
Dolazi ponovo Bosanac i uzima kolica puna kamenja.
I opet Crnogorci odu kod patrijarha.
– Patrijarše on nam je uzeo jedna kolica kamenja.
– Pa dobro nećete umrijeti od jednih kolica kamenja.
I odu oni.
I opet dođe Bosanac i uzme kamion kamenja.
Odu Crnogorci ponovo da se žale.
– Opet nam je uzeo kamenje ali sada je napunio kamion.
– Pa dobro nećete umrijeti od jednog kamiona kamenja.
– Pa dobro onda kad izraste trava ti ćes da je kosiš!

TIRAMISU (ORIGINAL RECEPT)! SVA JE PJENASTA A ODUZIMA SAMO 15 MINUTA ZA PRIPREMU


Sastojci
oko 200 gr piškota (kod nas jedna velika kutija ima 210 gr)
Preliv za namakanje piškota:
2 supene kašike nes kafe
8 kašika vode
3,5 dl mleka
malo ruma (ili amareta, likera od badema)
Krema:
4 jaja
16 kašika šećera
500 gr maskarponea (pošto je preskup, koristila sam šabački ''Ala kajmak'')
malo tečne vanile
Za posipanje:
malo kakaoa ili čokolade u prahu

Priprema

1.
Za Tiramisu koristim malu vatrostalnu posudu sa slike, koja je dimenzija 16 cm x 26 cm, ali je konusnog oblika, pa se ka dnu sužava. Recept je dat baš za tu veličinu posude.
2.
Najpre treba napraviti preliv za namakanje piškota: staviti vodu da provri, pa njome preliti nes kafu. Dobro izmešati, da se sve granule kafe rastope. Zatim dodati mleko i rum i ostaviti sa strane.
3.
Krema: Razbiti jaja, pa belanca staviti u jednu posudu, a žumanca u drugu. Belanca ulupati mikserom u čvrst sneg, pa dodati 8 kašika šećera. Mutiti još malo, da se šećer rastopi, pa ostaviti sa strane.
4
Žumancima dodati 8 kašika šećera, pa ih dobro izmutiti mikserom. Dodati sir i malo vanile, pa dobro promešati. U žumanca dodati sneg od belanaca, pa obe smese lepo i nežno promešati špatulom, da se dobije fina gusta krema.
5.
U posudu za Tiramisu staviti par kašika kreme, pa na nju slagati piškote, provlačeći ih prvo kroz preliv sa nes kafom. Složene piškote premazati kremom, pa na kremu složiti još jedan red piškota. Ostatak kreme staviti na piškote, zagladiti kremu da se lepo poravna, pa staviti u frižider.
6.
Tiramisu je najbolji sutradan, kad odstoji u frižideru 24 sata, jer se tada lepo seče, i kocke su pravilne (što kod mene nije slučaj, jer smo ga načeli posle nekoliko sati).
Pred samo služenje, Tiramisu treba posuti kakaom ili čokoladom u prahu (najlepše je kada kakao stavite u cediljku za čaj, jer tada ravnomerno posipate ceo kolač).
Izvor : coolinarika.com