utorak, 31. siječnja 2017.

OVA ŠTRUDLA SA ORASIMA I ČOKOLADOM JE DEFINITIVNO MOJ FAVORIT.. PROBAJTE I UVJERITE SE ZBOG ČEGA


Sastojci:
oko 500 grama brašna tip 400
120 grama margarinaa ili masti
kockica kvasca
kašičica šećera
250 mililitara mleka
60 grama šećera
Fil od oraha i čokolade:
250 grama mlevenih oraha
50 grama rendane čokolade
100 mililitara mleka
3 kašike šećera
20 grama margarina ili putera
Za premazivanje:
žumance i malo vode



Priprema:
1 Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasc i pomešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. za to vreme pripremite fil:
2 Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu. Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.
3 Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva). Sa strane malo testo presavijte kao na slici i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni oko pola sata ili dok ne porumeni.

OVAJ KOLAČ JE JAKO JEDNOSTAVAN ZA NAPRAVITI A MNOOGO JE UKUSAN,MORATE PROBATI!

Sastojci
Biskvit
5 jaja
18 dag šećera
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
2 dl mlijeka
2 dl ulja
10 veeelikih žlica oraha 
Krema
0,5 l mlijeka
1 puding od vanilije
2 žlice brašna
25 dag šećera
25 dag margarina

Priprema
1.
Za biskvit najprije izmiksati jaja sa šećerom, dodati ulje i mlijeko i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima (po potrebi dodati brašna). Smijesu izliti u lim (manji) prekriven pek papirom. Peći na 180 C. Kad je gotov izvaditi iz lima, skinuti papir, a hladan prerezati vodoravno na pola.

Za kremu skuhati puding s brašnom i šećerom na mlijeku. Ohladiti. Margarin pjenasto izraditi, a zatim izmiješati s kremom. Kremu podijeliti na dva dijela. Slagati : biskvit, polovina kreme, biskvit, druga polovina kreme. Na kraju posuti mljevenim orasima.

MILK KOCKE

Sastojci

Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina

Priprema

Kore:
1.
Jaja umutiti sa šećerom.
2.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
3.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
4.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5.
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6.
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Izvor:http://www.coolinarika.com

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

MOJA ŽENA IMA SREDNJU ŠKOLU, JA SAM ZAVRŠIO JEDAN OD TEŽIH FAKULTETA...


Moja žena ima srednju školu, ja sam završio jedan od težih fakulteta.
Međutim, moja žena je mogu reći inteligentnija od mene, njeni nisu imali para za školovanje i ona je postala domaćica i ona nema ništa protiv toga. Uvek kada dodjem sa posla, razgovor sa njom me tako relaksira, kao da sam ušao u oazu mira.
Najsrecniji sam čovek na svetu jer sam našao savršenu ženu, koja me uvek razume i sa kojom mogu da ostvarim svaki moj cilj, a ujedno i njoj da priuštim svaki njen ćef.

NAJVIŠE ME NERVIRA KADA DOMAĆICE PODIGNU GLAS I POČNU GOVORITI KAKO SE ZDROBIŠE OD POSLA...


Najviše me nervira kada DOMAĆICE podignu glas i kada počnu govoriti kako se ZDROBIŠE OD POSLA…
Pranje uopste nije posao, jer više niko ne ide na rijeku i trljas ves na ruke, od kamen nego ga samo ubacis u masinu i stisnes dugme i sat vremena tipkaš po facebooku. Jedini posao koji ima u kuci je PROŠETATI do prodavnice i vidjeti se sa prijateljicama, spremanje hrane i briga za decom, odnosno igranje sa njima. Ciscenje, pranje i peglanje ne spada tu, apsolutno niko ne pegla niti cisti niti pere SVAKI dan. Ja sam musko, PRAVO muško koje RADI bez stajanja i radije bih bio kuci i radio taj posao nego da idem na PRAVI posao.
Naravno ja ne bih bio drzak (kao zene), JER BIH BIO UVIJEK ODMORAN I RAZUMAN PREMA OSOBI KOJA STVARNO RADI I ZARAĐUJE ZA ŽIVOT.

Sa ovim receptom recite ZBOGOM povišenom holesterolu, šećeru u krvi, masnoćama i trigliceridima!


Prirodna terapija koju čak i doktori predlažu, rezultati su zapanjujući!
Svake sedmice kroz četiri sedmice trebali bi konzumirati bundevu. Kupite organsku, ili još bolje uzgojite ako možete, piše “Narodna medicina“…


Prvo što trebate uraditi jeste oguliti 100 gr bundeve, staviti je u blender, sipati malo vode i pomiješati dobro par minuta. Ovim ćete dobiti pravu vitaminsku bombu!

Kada ste napravili ovaj smoothie ono što treba da znate jeste da se konzumira na prazan želudac, 15-20 minuta prije doručka. Osim toga, ovaj tretman nema kontraindikacija, jer se sastoji od prirodnog povrća i vode.


Nemojte koristiti šećer ili druge dodatke. U bundevama se nalaze aktivni sastojci koji eliminišu sav holesterol iz arterija, kroz urin. Napitak može očistiti arterije i nakon konzumiranja osjećat ćete se osvježeno i energičnije.


Vaša krvna slika biće fenomenalna.

KOLAČ KOJI MORATE PROBATI...NE MORA NI DA SE PEČE, A OKUS MU JE VRHUNSKI

Sastojci:
1 pakovanje kora za Rozen tortu,
700 ml mleka,
500 g šećera,
700 g mlevenog maka,
400 g keksa,
2 kašike mlevenih oraha,
250 g margarina,
3 kesice vanilin šećera.
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade,
20 ml ulja,
Mak torta sa mlevenim keksom
20 g margarina.

Priprema:

Rozen torta s makom je pripremljena na sledeći način:
Prokuvati mleko sa šećerom.
Skloniti s ringle.
Torta sa gotovim korama
Dodati margarin.
Vratiti na ringlu pa povremeno mešati dok se margarin ne rastopi.
Ponovo skloniti sa ringle, dodati mleveni mak, mleveni keks i orahe.
Dobro promešati dok se sve ne sjedini.
Sa prohlađenim filom, filovati kore.
Poslednju koru ne filovati.
Prekriti kolač folijom, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti 24 h da omekša.
Za glazuru, otopiti čokoladu sa margarinom i uljem uz stalno mešanje.
Ohladiti glazuru do gustine za prelivanje i preliti kolač.