Fine, aromatične pole krumpira sa suđukom, vi naravno možete korisiti bilo koju sušenu kobasicu pikantnu ili manje pikantnu po ukusu.
500g većih krumpira
2-3žlice maslinovog ulja
malo soli
1/2žličice Timijana/origano
70g tanko narezanog suđžuka ili kobase po ukusu
oko 70g ribanog sira
sitno nasjeckani vlasac ili peršin
Priprema
1.
Krumpir oguliti, oprati i narezati na ploške, ne pre tanke.Poslagati na lim na koji ste stavili papir za pečenje, pokapati /premazati/ maslinovim uljem, lagano posoliti i poparite te posuti timijanom.Peči u zagrijanoj pećnici na 200C/20-25 min , dok ne dobije finu boju.
2.
Poslagati na svaki krumpir fetu suđuka , posuti ribanim sirom , vratiti na 5 min. u pećnicu da se sir otopi, izvaditi, posuti sitno nasjecanim peršinom ili vlascem.
EmoticonEmoticon