četvrtak, 19. listopada 2017.

OVO JE JEDAN STARI RECEPT ZA SLASNU PITU OD JABUKA KOJI SAM PRONAŠLA U MAMINOJ BILJEŽNICI..


 Sastojci

        5 jaja
        1.5 solja secera
        pola solje mleka
        1 solja ulja
        2 solje brasna
        kesica praska za pecivo


    Nadev:

        2 kg jabuka ( krupnijih )
        200 g secera
        malo Cimeta mljevenog Podravka
        1 Vanilin šećer Dolcela


 Priprema:

Dobro umutite jaja sa secerom, pa dodati mleko, ulje, brasno i prasak za pecivo. Polivinu testa sipati u podmazanu i brasnom posutu tepsiju i  staviti da se malo zapece. Za nadev ocistiti i izrendati jabuke, pomesati ih sa secerom i dinstati dok sav sok ne ispari Dodati cimet i vaniliju secer, promesati i pazljivo sipati na testo Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolac u pecnicu. Peci do kraja. Proveriti sa cackalicom. Peci na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pecnici.  Pecen i ohladjen kolac seci na kocke, a po zelji posuti sa secerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon