Pecite biskvite na ovaj nacin, i necete imati izgorjelih ili tvrdih krajeva..
Stari rucnik,
metalna stipaljka (ona iz biroa) ili ziherica
Priprema
1.
Uzeti neki stari rucnik,odrezite jednu traku 20cm sirine, namociti ga dobro i samo malo ocijediti, tako da voda ne kapa. Pridvojstruciti pa umotati kalup i pricvrstiti sa metalnom stipaljkom ili sa zihericom. Nemojte stvljat vise struka, ako je predebelo ostace kolac prjesan..Ovu metodu koristim za sve biskvite koji trebaju duze vremena da se peku iz 2 razloga. Prvi je da se metal brzo zagrije i zadrzava temeraturu, ne trspontira temperaturu prema sredi.
Posljedica toga, biskvit je od kraja vec pecen dok u sredi je jos hladan. Na sredi se nabubri i u vecinom slucajeva pukne. Durgi razlog je da biskvit na krajevima ne bude tvrd, nego socan i svjetli kao sto bih trebalo biti.. jos jedan savjet. Kad ispecete biskvit, izvadite ga odma iz klupa i okrenite ga odma naopacke, tako ce vam biti ravan gore i dole. Sa ovom metodom, biskvit treba duze vremena da se pece.
Izvor: coolinarika.com
EmoticonEmoticon