četvrtak, 5. siječnja 2017.

ZVJEZDICE S MARMELADOM


Sastojci

    300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
    60 g Gussnela Dolcela
    90 g šećera u prahu
    200 g maslaca
    60 g mljevenih badema ili lješnjaka
    4 žumanca

    Za nadjev:
    300 g Džema marelica Podravka
    rum

    Za posipavanje:
    100 g šećera u prahu
    2 Vanilin šećera Dolcela



Priprema

    1.
    Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanaca umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.
    2.
    Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini.
    3.
    Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.
    4.
    Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.

Posluživanje

Zvjezdice poslužite s čajnim napitkom.
Savjet

Po želji možete prhko tijesto rezati i u druge oblike.


EmoticonEmoticon