Sastojci
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
60 g Gussnela Dolcela
90 g šećera u prahu
200 g maslaca
60 g mljevenih badema ili lješnjaka
4 žumanca
Za nadjev:
300 g Džema marelica Podravka
rum
Za posipavanje:
100 g šećera u prahu
2 Vanilin šećera Dolcela
Priprema
1.
Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanaca umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.
2.
Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini.
3.
Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.
4.
Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.
Posluživanje
Zvjezdice poslužite s čajnim napitkom.
Savjet
Po želji možete prhko tijesto rezati i u druge oblike.
EmoticonEmoticon