četvrtak, 5. siječnja 2017.

CRNA ŠAMPITA

Sastojci 
10 zutanjaka-jaja(po mogucnosti svijeza i domaca)
10 v. zlica secera
8 v. zlica brasna
1/2 praska za pecivo
10dag. cokolade za kuhanje
1dl. mlijeka
Saum-Krema
10 bijelanjaka
35dag. secera
10-12 zlica vode
cokoladni preljev za dekoraciju


Priprema
1.
Dobro izmijesajte zumanjke i secer,dodajte brasno s praskom za pecivo,mlijeko i na kraju otopljenu cokoladu.
2.
Sve lagano izmijesajte i i pecite 20 minuta na 180C.
3.
Krema:Istucite cvrsti snijeg u koji ste postupno dolijevali secer kuhan u vodi koji mora biti gust.
4.
Zatim premazite kolac i prelijte ga cokoladnim preljevom.
Posluživanje
Ako zelite lijepo oblikovanu i cvrstu pijenu,onda je jos malo tucite na pari,pa je premazite preko kolaca.Biskvit mora biti hladan.Kada se ohladi sampita odmah je izrezite na zeljene komade,jer sutradan je vrlo tesko izrezati i krema se lomi pri rezanju.

http://www.coolinarika.com


EmoticonEmoticon