srijeda, 5. listopada 2016.

VIC: PPPROBLEM SA IZGOVARANJEM :)


Jedan čovek imao problema sa izgovaranjem i kad bi otišao u kafanu na pivo, izgovorio bi “daj mi ppp… kafu”. Požali se on doktoru i kaže mu da tek posle 40-og puta uspe da izgovori “daj mi pppivo”. Doktor mu kaže:
• Ti kad kreneš od kuće, počni da govoriš “daj mi ppp… kafu” i tako do 40-og puta, pa kad stigneš u kafanu ti ćeš reći “daj mi pppivo”!
Čovek ga posluša, sledećeg dana krene on u kafanu i počne da govori “daj mi ppp… kafu” … i stigne u kafanu i konobar ga pita:
• Izvolite?
• Daj mi pppivo!
• Šta kažeš?
• E jjjjjjjebo te o o ootac, daj mi pppkafu!

FINI ODRESCI SA SENFOM...OVO NISAM JELA OD DJETINJSTVA... MAMA JE TAKO PRAVILA ZAISTA FIN RUČAK


Sastojci
4 odreska… vratina… krmenadle, po izboru
1 žlica žlica Senfa estragon Podravka
2 žličice Vegete
ulje za prženje

Priprema
1.
Odreske operite, pobrišite papirnatim ubrusom te ih lagano potucite batom za meso.
Začinite ih vegetom s obje strane.
Samo jednu stranu mesa dobro utrljajte senfom.
Zagrijte tavu s dosta ulja, da prekrije cijelo dno.
Na vrelo ulje spuštajte šnicel, strana sa senfom treba ostati gore.
Naglo ispecite šnicle… svega 2-3 minute sa svake strane.
Smanjite vatru, odreske prelijte s vodom da ih skoro pokrije i lagano krčkajte cca 30-ak minuta.
Odreske pred kraj jednom okrenite da se i s gornje strane malo zapeku..
Poslužite s pire krumpirom, rižom, pommesom ili po izboru.

PUŽIĆI SA LISNATIM TESTOM..POJEDU SE U JEDNOM ZALOGAJU


Potrebni sastojci:
1 jaje,
1 kašika vode,
1 list smrznutog lisnatog testa, otopljen,
50g rendang parmezana (ili nekog drugog sira po želji),
Malo bibera,
8 listova šunke.

Priprema:
Korak 1: Oklagijom razvucite lisnato testo da bude otprilike dimenzija 25x35cm. Isecite ga po dužini na pola. Mešavinom 1 kašike vode i 1 jajeta, koristeći četkicu, premažite obe polovine.
Korak 2: Pospite parmezan pomešan sa biberom po jednoj polovini, pa preko poredajte listove šunke. Drugu polovinu prebacite preko, tako da strana premazana jajetom bude na dole. Oklagijom pređite preko da se dve polovine testa spoje.
Korak 3: Urolajte s jedne strane na drugu (po dužini). Iseckajte urolano testo na manje kriške i dobićete pužiće. Poredajte ih na papir za pečenje, pa ih premažite mešavinom jajeta i vode, pospite parmezanom i ubacite u rernu.  Pecite ih 12-14min na 200 stepeni.

utorak, 4. listopada 2016.

TEŠKA SITUACIJA U NAŠOJ DRŽAVI NATJERALA ME JE DA ODEM U NJEMAČKU DA SKUPLJAM NJIHOVA G....


Teška situacija u našoj državi natjerala me je da odem u Njemačku da skupljam njihova govna, perem njihove guzice kako bih obezbijedio i sebe i svoje roditelje.
Prošle godine me je mama pozvala i rekla da je tata bolestan i da hitno dođem kući, ako je ikako moguće avionom. Obzirom da sam ga ostavio bolesnog, nešto mi je govorilo da ga živog neću vidjeti i da je preminuo. Uhvatio sam prvi avion i krenuo kući. Kada sam došao u selo već je dvorište bilo prepuno komšija, rodbine, prijatelja, sumnje i osjećaj koji sam imao su se potvrdile. Tata je preselio na drugi svijet. Taj osjećaj tuge će me pratiti dok sam živ. Zbog prokletog novca sam morao ići od njega u daleki grad i nisam bio tu kada sam mu bio najpotrebniji, kada sam mu bio potrebniji od bilo kakvog novca KADA SAM TREBAO BITI TU DA ME GLEDA I DA JA NJEGA GLEDAM.
Na žalost ponovo sam u Njemačkoj, radim, crnčm a moja mati živi sama u selu, pati za tatom, pati za mnom, tuguje svoj život. Proklet bio ko je izmislio novac!!!!!!!!

OVAJ DORUČAK ČESTO SPREMAM A DECI NIKAD DOSTA..(RECEPT)


Sastojci 
kvas
1 vrečica suhog kvasca
1,5 dl toplog mlijeka
mala žličica šećera
velika žlica glatkog brašna
tijesto
150 g kuhanog i propasiranog krumpira
50 g maslaca
350 g brašna
sol
2 žumanjka
nadjev
150 g prešane šunke
1 velika žlica vrhnja
malo soli

Priprema
1.
u toplo mlijeko staviti žlicu brašna, šećer i suhi kvasac
2.
ostaviti da se digne
3.
u zdjelu staviti ostale sastojke
4.
dodati dignuti kvas i zamijesiti tijesto
5.
ostaviti na toplom da se digne
6.
šunku narezati na sitne kockice
7.
dodati joj vrhnja i malo soli
8.
kad je tijesto dignuto razvaljati ga na malo više od pola centimetra debljine
9.
rezati četverokute približno 7×7 cm
10.
staviti nadjev na sredinu i dobro stisnuti krajeve da nadjev nebi izlazio kod pečenja
11.
oblikovati pirošku
12.
pržiti u vručem ulju desetak minuta

ZA TRI GODINE VEZE NIKADA NISAM ČUO DEVOJKU DA PRDNE....


Za tri godine veze nikad nisam cuo devojku da prdne.
I tako ja smislim jedan dobar plan.Sakrijem se ispod kreveta rano ujutro,a njoj posaljem poruku da sam izasao.To jutro u krevetu je bacala bombe. Ja sam plakao od smeha.
Nije pricala sa mnom nedelju dana.

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

NAJLJEPŠA POSNA ČOKOLADNA TORTA..ZAISTA JE PREKRASNA,MORATE PROBATI!


Sastojci
ZA 2 KORE:
1 casa(200ml) gaziranog soka sa ukusom narandze
3 case secera
2 case brasna
2 kasike dzema od kajsija
1 kasicica ravna sode bikarbone
3 kasike ulja
20 kasika mlevenih oraha
ZA GRILIJAZ:
300 grama secera
kockica margarina
ZA COKOLADNU KORICU:
200 grama cokolade
kockica margarina
ZA KREMU:
600 grama tahan halve sa kakaom
5 kasika secera
6 kasika kakaa
100ml vode
2 margarina ( 2 x 250 grama)
ZA SLAG:
500 grama posnog slaga
300 ml kisele vode

Priprema
1.
KORA:
Sve sastojke sjediniti i od toga ispeci dve korice na 200 stepeni oko 10 min.
2.
GRILIJAZ:
Otopiti secer da se lepo karamelizuje,dodati margarin i preliti preko svake kore.
3.
COKOLADNA KORICA:
Otopiti cokoladu sa margarinom i preliti preko grilijaza ( obe kore ).
4.
KREMA:
Otopiti alvu sa ostalim sastojcima i ohladiti.
5.
SLAG:
Umutiti slag sa kiselom vodom.
6.
REDJATI:
Kora - grilijaz - cokoladna korica - krema - slag - kora - grilijaz -cokoladna korica - krema - slag

Ukrasiti po zelji slagom i cokoladom..
7.
Uzivati..
Posluživanje
Najbolje je spremiti nekoliko dana ranije,da se sve lepo sjedini,grilijaz omeksa a korice se natope... Divna je torta,ptrekrasna..