ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

UKOLIKO ŽELITE ZDRAVU,JAKU I SJAJNU KOSU BEZ PERUTI ONDA PRIMJENITE OVAJ VITAMINSKI PRIRODNI PRIPRAVAK

Na tržištu postoji veliki broj preparata koji obećavaju meku i sjajnu kosu, no čestim eksperimentiranjem u potrazi za onim idealnim možemo je dodatno i oštetiti.



Međutim, ovaj prirodan tretman za kosu, ne samo da je isproban nego je napravio pravi BUM među ženskom, ali i muškom populacijom kada je u pitanju njega kose, piše “Narodnamedicina“.
Vitaminski pripravak za kosu
Iscijedite limun, grejp i naranču. Jednu bananu izmiksajte u blenderu s 2 decilitra mlijeka i sve pomiješajte.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po tek opranoj kosi i ostavite tako pola sata i zamtajte u kuhinjsku foliju. Kosu isperite toplom vodom.
Nahranit će je, dati joj zaštitu i sjaj, rast će kao iz vode i uklonit će perut, za miris da ne pominjemo.
Isprobajte i sami i podijelite sa prijateljima ovaj koristan recept!

nedjelja, 27. ožujka 2016.

OVA PITA JE SAN SNOVA, LAKO SE SPREMA, JOŠ LAKŠE SE SMAŽE!

Izuzetno fina pita, okolo hrskava, a unutra mekana i sočna
Sastojci
500 g kora za pitu
500 g sira
2 kom jaja
po potrebi soli
Za premazivanje kora
2 čaše (180 g) jogurta

1,5-2 čaše ulja ili istopljene masti
2 čaše griza
2-3 kom jaja
1 kom prašak za pecivo
po potrebi soli

Priprema
1.
Za premazivanje kora umutiti jaja, dodati jogurt, griz pomiješan sa praškom za pecivo posoliti po potrebi i izmiješati, na kraju dodati ulje ili istopljenu mast i izmiješati.
2.
Izmiješati sir i jaja i posoliti po potrebi.
3.

Uzeti jednu koru i premazati je premazom od griza, staviti drugu koru pa i nju premazati, preko staviti i treću koru pa i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira, razvući kašikom po kori
4.
Tako premazane kore urolati,
5.
stavljati u pleh premazan sa malo ulja, ostatkom fila premazati rolate i posuti susamom
6.
Peći na 200 C da fino porumeni
7.
Fina i topla i hladna

FANTASTIČNA POSLASTICA OD SAMO 2 SASTOJKA GOTOVA ZA 5 MINUTA!IDEALNO ZA NEŠTO SLATKO NA BRZINU :)



Sastojci
570 g narezane cokolade po zelji

120 ml Kondenzovanog mlijeka (1 konzerva)
Po zelji: 
Orasi,bademi…

Priprema
Staviti cokoladu i kondenzovano mlijeko u zdjelu i onda staviti u mikrovalnu.Staviti prvo na 60 sekundi pa izvaditi i promjesati,vratiti u mikrovalnu na 60 sekundi pa i opet izvaditi i promjesati.Ako vam se nije cokolada istopila potpuno onda vratite u mikrovalnu jos 30 sekundi.

Tepsiju 20×20 cm (8X8) obloziti folijom, podmazati malo uljem i istresti vruci fudge i ostavite u frizider najmanje 1 sat da se stvrdne ili preko noci.
Kad se stvrdne istresti na dasku pa nozem izrezati na kocke. Fudge moze stajati zatvoren u kutiji i do 2 sedmice.

BRZA TORTA KOJA SE NE PEČE, BRZO LAKO I JEDNOSTAVNO: FANTA TORTA



Sastojci
1l mleko
3 kesice puding od vanile
2 kašike brašna
9 kašike šećer
500 gr margarin
250 gr šećer u prahu

400 gr mleveni plazma keks
1 velika kutija piškota
2 kutije jafa keks
1.5 l fanta sok
100 gr bela čokolada
200 gr šlag pena
2 kesice vanilin šećer

Priprema

  – Skuvati pudung pomešan sa brašno, vanilin šećer i 9 kašike šečer u 1l mleka i ostavi da se hladi – Penasto umutiti margarin sa šećer u prahu i podeliti na dva dela – U mleveni plazma keks dodati 2 čaše fanta sok – Za prvu koru pomešati keks sa fantom i jedan deo umoćenog margarina
– Kad se puding ohladi pomešati sa drugi deo umućenog margarina, dodati izrendana bela čokolada, fil podeliti na tri dela –
Prethodno na tacni posipati mleveni keks pa rasporedi masu za prvi deo kore, pa 1/3 fil – Za drugu koru rasporediti potopljene piškote u šolju soka od fante pa opet fil – Za treću koru rasporediti jafa keks isto potopljen u šolju soka od fante i preostalu trećinu fila – Preko naneti šlag penu sa kojom je i ukrašena torta
Posluživanje
Tortu treba dobro rashladiti u fružider, pa onda služiti.

NEŠTO NOVO NA MOJ NAČIN, FENOMENALNO TIJESTO A POGAČA DIŠE I MIRIŠE



SASTOJCI
za tijesto
35o g brašna
1 dl mlijeka
1/2 dl jogurta
1/2 dl ulja
1 kom jaje

10 g kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

za premazati tijesto
2 kašike ulja
5o g maslaca
200 g krem sira

za premazati pogaču
1 kom žumance
1 kašika ulja
po potrebi susam, lan



PRIPREMA
Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlakog mlijeka i ostaviti da naraste

Umutiti jaje, dodati ulje, so, mlako mlijeko i jogurt i na kraju kvasac pa izmiješati, dodajući postepeno brašno zamijesiti glatko tijesto i ostaviti da naraste.

Nadošlo tijesto podijeliti na 2 jednaka dijela.

Jedan dio podijeliti na 4 jednaka dijela, veće loptice
drugi dio podijeliti na 5 jednakih dijelova, manje loptice

Uzeti veće loptice pa ih istanjiti do 15 cm prečnika, premazati istopljenim maslacem i uljem, ostaviti da se malo stegne a u međuvremenu tanjiti 4 manje loptice. Peta manja loptica ostaje za u sredinu, nju ne treba tanjiti

4 veće istanjene loptice premazati siron, urolati i rolat presjeći na 2 dijela ukoso polovine rolata stavljati u pleh premazan sa malo ulja u jednakim razmacima na isti način peipremiti i manje loptice, samo manje do 12 cm, pa njih stavljati između već postavljenih, saviti ih malo prema udubljenju u sredini premazati umućenim žumancetom sa malo ulja pa u sredinu staviti preostalu malu lopticu posuti sjemenkama po želji i ostaviti da naraste peći na 180 C 30-35 minuta

Izvor: Coolinarika.com

DANAS MI SE DESILA NAJSMEŠNIJA STVAR NA SVETU. ODEM KOD DEČKA, LEGLI MI U SOBU...



Danas mi se desila najsmesnija stvar na svetu. Odem kod decka, legli mi u sobu, ugasili svetlo, spustili roletne…u sred seksa u sobu ulazi mladji brat od mog decka (7), pali svetlo, i kad je video sta se desava uzeo je metlu i poceo da bije brata i vice
“pa to je tudje dete!!!” i dalje ne verujem…

ODLIČNA IDEJA KAKO ISKORISTITI KUHANA JAJA I NAPRAVITI ODLIČAN RUČAK



Sastojci 
4 jaja
400g. mljevenog mesa/moze i purece/
1 jaje za pohanje
zacini: sol,vegeta natur,prezle,persin,papar..

Priprema
1.
Meso zaciniti i dodati zlicu ulja.
2.
Jaja skuhati i ohladiti.
3.
Meso podijeliti na cetiri dijela i napraviti cufte
4.
U svaku cuftu staviti po jedno tvrdo kuhano jaje i oblikovati u kuglice. Svaku kuglicu-cuftu umociti u umuceno jaje, pa u prezle-mrvice i prziti i povremeno okretati sa svake strane da se prze.
5.
Kada su przene ,svaku cufticu presjeci na dva dijela i to nozem umocenim u vrelu vodu.
Posluživanje
Ako ste ljubitelji pureceg mljevenog mesa,za promijenu mozete koristiti i to meso,djeca ga posebno vole i starije osobe!