Napravio sam devojci palačinke, namazao ih eurokremom, plazmom, isekao banane, stavio sa strane sladoled i doneo joj u krilo, a ona mi je rekla da ne voli palačinke ako nisu sa nutelom i da ne može da jede. Bacio sam tanjir sa sve palačinkom u đubre, izašao iz svog stana, poslao joj poruku da zaključa stan kad bude krenula kući i ostavi ključ u sandučetu. Izvinjava mi se i dalje, ali ja sad imam devojku koja jede i praznu palačinku ako se potrudim da joj napravim.
Unordered List
Home
All posts
ponedjeljak, 28. prosinca 2015.
Napravio sam devojci palačinke, namazao ih eurokremom...
Napravio sam devojci palačinke, namazao ih eurokremom, plazmom, isekao banane, stavio sa strane sladoled i doneo joj u krilo, a ona mi je rekla da ne voli palačinke ako nisu sa nutelom i da ne može da jede. Bacio sam tanjir sa sve palačinkom u đubre, izašao iz svog stana, poslao joj poruku da zaključa stan kad bude krenula kući i ostavi ključ u sandučetu. Izvinjava mi se i dalje, ali ja sad imam devojku koja jede i praznu palačinku ako se potrudim da joj napravim.
U kvartovski kafić je došla nova konobarica koja je prelepa, uvek sređena i nasmejana, pomalo tajanstvenaa…
U kvartovski kafić je došla nova konobarica koja je prelepa, uvek sređena i nasmejana, pomalo tajanstvena, ali uvek spremna na zajebanciju. Radno vreme joj je do ponoći i svake večeri istim busom putuje do svog dela grada. Jedne večeri, pred nevreme, devojka i ja smo išli u njen deo, na breg gledati munje. Ja sam ju pre kiše otpratio kući i zakasnio na svoj bus.
U džepu dinari za bus kartu, dve cigare i poruka od druga na mobitelu da ne može nigde po ovakvom nevremenu. Stojim sam na stanici koja propušta, mokar, ozebao i staje bus. Izlazi ta ista konobarica i ja joj ispričam sve ukratko, nazove ona taxi kad idući slobodan za sat i pol. Odemo kod nje u tako topao i mirisan stan po vanili. Dala mi je drugu robu, napravila neki bučkuriš od hrane i dala mi 15 eura za taxi. Tu večer me ni sam bog nije mogao spasiti, a ona je. Ispratila me vanka, rekla je da joj pare nikada ne moram vratiti i da se dobro dobrima vraća. Eto zakleo sam se da će ta devojka uvek da ima osmeh na licu.
SIRNICA BEZ KORA
Ova divna sirnica ce oduseviti vas i vase goste,ja ju moram svaki put da pravim kada se najave.:)
Sastojci za 6 osoba
Glavni sastojci
1 casa griza
1 casa bijelog brasna
pola case kukuruznog brasna
1 casa mlijeka
1 casa ulja
2 jaja
1 prasak za pecivo
sira po zelji (250-500g)
Priprema
1.
Umutiti jaja, dodati ulje, sir, sol
2.
Posebno u drugu zdjelu sastaviti 2 brasna, griz i prasak za pecivo.
3.
Sve sjediniti i umijesiti sa casom mlijeka.
4.
Peci oko 30 min na 200 stepeni dok fino ne porumeni.Zatim izvaditi i zaliti jednom casom mlijeka i politi vrhnjem po zelji pa vrlo malo opet vratiti u rernu.
5.
Poslije uzivati u ovoj domacoj mirisnoj deliciji.:))
coolinarika.com
Sastojci za 6 osoba
Glavni sastojci
1 casa griza
1 casa bijelog brasna
pola case kukuruznog brasna
1 casa mlijeka
1 casa ulja
2 jaja
1 prasak za pecivo
sira po zelji (250-500g)
Priprema
1.
Umutiti jaja, dodati ulje, sir, sol
2.
Posebno u drugu zdjelu sastaviti 2 brasna, griz i prasak za pecivo.
3.
Sve sjediniti i umijesiti sa casom mlijeka.
4.
Peci oko 30 min na 200 stepeni dok fino ne porumeni.Zatim izvaditi i zaliti jednom casom mlijeka i politi vrhnjem po zelji pa vrlo malo opet vratiti u rernu.
5.
Poslije uzivati u ovoj domacoj mirisnoj deliciji.:))
coolinarika.com
DOMAĆA GIRO (GIROS, GYROS) PITA
Sastojci za 4 osobe
4 saljice brasna
1 kesica brzog kvasca
1 ½ saljica tople vode
1 kasicica secer
1 kasika so
1 kasika maslinovo ulje
saljica= za belu kafu
Priprema
1.
U posudi staviti kvasac i secer, zaliti sa ½ salice vode i ostaviti da kvasac krene.
2.
U posudi za mesanje brasna, dodati so i malinovo ulje, kvasac i preostalu saljicu tople vode.
3.
Umesiti meko testo.
4.
Ostaviti na toplom mestu da se obujam udvostruci.
5.
Zagrejati rernu na 180⁰.
6.
Razmesite testo i podelite na male loptice (ja sam pravile male, pa bilo ih je 12), a Vi mozete vece (ako pravite giros sendvic). Oblikujte pite pritiskom prstima.
7.
Peci u plehu sa papirom, na prvoj donjoj resetci oko 2-3 minuta, sa obe strane. (moraju ostati beli)
8.
Tople pite umotati u kuhinsku krpu, a kad se ohlade u najlonsku kesu. (Ovako pripremljene mogu se zamrznuti.)
9.
Na tavi staviti malo ulja, pite peci sa obe strane, dok ne zarumene.
Jedu se tople! :)
coolinarika.com
BAKLAVA EMILI
Kad poželite baklavu, a svi znamo da treba za nju malo više vremena i materijala, e onda napravite ovaj kolač, po okusu kao da jedete baklavu a gotov za najviše pola sata.

Sastojci
4 jaja
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1 šalica griza
1 šalica oštrog brašna
2 šalice mljevenih oraha
Preljev:
1/2 l vode
2 šalice šećera
Priprema
1.
Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
Posipati mljevenim orasima.
(ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)
Šalica je od 2 dcl.
coolinarika.com
Sastojci
4 jaja
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1 šalica griza
1 šalica oštrog brašna
2 šalice mljevenih oraha
Preljev:
1/2 l vode
2 šalice šećera
Priprema
1.
Pjenasto izmješati jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Uliti u tepsiju i peći oko pola sata.
Vruć kolač preliti sa preljevom koji napravimo tako da prokuhamo vodu sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
Posipati mljevenim orasima.
(ja sam pravila u pola smjese pa je ispala malo tanja)
Šalica je od 2 dcl.
coolinarika.com
POHANA PILETINA U SLATKO-KISELOM UMAKU - DAŠAK KINE U VAŠEM DOMU :)
Fina mekana piletina u hrskavom omotaču sa slatko-kiselim umakom. Dašak Kine u vašem domu :)

Sastojci
Slatko-kiseli umak
1 manja limenka ananasa (cca 400 grama)
1 deci kečapa (baš kečapa :)
2 žlice octa
1 iscijeđeni limun
oko 2 deci mlake vode
2 velike žlice gustina
4 velike žlice smeđeg šećera
na vrh noža mljevenog đumbira (opcionalno)
na vrh noža češnjaka u prahu (opcionalno)
Piletina
500-600 grama pilećeg filea
soli
Smjesa za pohanje
120 grama brašna
par prstohvata soli
1/2 praška za pecivo
2 male žlice gustina
1 jaje
oko 1 i pol deci vode
par deci ulja za prženje
Priprema
1.
Slatko-kiseli umak
U lonac staviti sok od ananasa iz limenke (komadiće ćemo dodati pri kraju). U mlakoj vodi razmutiti gustin pa dodati u lonac. Dodati sve ostale sastojke za umak, zavrijeti te kuhati na laganoj vatri miješajući dok se umak ne ugusti (10-ak minuta). Pred kraj dodati ananas i još par minuta kuhati.
2.
Pohana piletina
Izmiješati sastojke za smjesu za pohanje da bude kao za palačinke, ali guuusto. Piletinu narezati na trakice (posoliti netom prije prženja). Staviti ulje u dublju posudu i zagrijati. Komadiće piletine umakati u smjesu i stavljati u vrelo ulje (neka plivaju sto više). Narezani komadići piletina svi se mogu dodati u posudu s tijestom pa promiješati i onda vaditi prije stavljanja u ulje (ne mora se jedan po jedan komadić umakati). Pržiti do zlatne boje.
3.
Poslužiti uz rižu.
Dobar tek :)
coolinarika.com
Sastojci
Slatko-kiseli umak
1 manja limenka ananasa (cca 400 grama)
1 deci kečapa (baš kečapa :)
2 žlice octa
1 iscijeđeni limun
oko 2 deci mlake vode
2 velike žlice gustina
4 velike žlice smeđeg šećera
na vrh noža mljevenog đumbira (opcionalno)
na vrh noža češnjaka u prahu (opcionalno)
Piletina
500-600 grama pilećeg filea
soli
Smjesa za pohanje
120 grama brašna
par prstohvata soli
1/2 praška za pecivo
2 male žlice gustina
1 jaje
oko 1 i pol deci vode
par deci ulja za prženje
Priprema
1.
Slatko-kiseli umak
U lonac staviti sok od ananasa iz limenke (komadiće ćemo dodati pri kraju). U mlakoj vodi razmutiti gustin pa dodati u lonac. Dodati sve ostale sastojke za umak, zavrijeti te kuhati na laganoj vatri miješajući dok se umak ne ugusti (10-ak minuta). Pred kraj dodati ananas i još par minuta kuhati.
2.
Pohana piletina
Izmiješati sastojke za smjesu za pohanje da bude kao za palačinke, ali guuusto. Piletinu narezati na trakice (posoliti netom prije prženja). Staviti ulje u dublju posudu i zagrijati. Komadiće piletine umakati u smjesu i stavljati u vrelo ulje (neka plivaju sto više). Narezani komadići piletina svi se mogu dodati u posudu s tijestom pa promiješati i onda vaditi prije stavljanja u ulje (ne mora se jedan po jedan komadić umakati). Pržiti do zlatne boje.
3.
Poslužiti uz rižu.
Dobar tek :)
coolinarika.com
MISIĆI (FRITULE) - STARI RECEPT MOJE DRAGE BAKE
.......uvijek kada ih pečem miris me vrati u djetinjstvo i toplinu njenog doma….. Brzo, lagano i jako fino….
Sastojci
15-20 velikih jusnih žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
2 casice jogurta ili kiselog vrhnja
1 žlica meda (po zelji)
1 vanil šećer
prstohvat soli
1 žlica ruma ili rakije
naribana korica limuna i narance
1 žlica ili vise šećera
ulje za pečenje
Priprema
1.
Izmiješati jaja, šećer, jogurt, med, sol, koricu od limuna i naranče, brašno i prašak za pecivo, rum dodati na kraju. U zagrijanom ( ne jako vrućem ulju) u manjoj dubljoj zdjeli pecite mišiće .
2.
Tijesto vaditi s malom čajnom žlicom, spustiti tik do ulja, pomoći si (pogurnuti) drugom žlicom ili prstom.
Nije ih potrebno okretati, sami se okrenu. Vaditi ih šupljom većom kuhačom na papirnati ubrus, kada se malo ohlade posipajte šećerom u prahu.
3.
Mišići ne upijaju masnoću (zbog alkohola) pa su lagani. Moze se staviti malo naribanih jabuka, grozdjica. Jako je vazno da ulje ne bude jako vruce jer ce izgoriti iz vana, najbolje je srednja temperatura.
Možete kombinirati i sa raženim, integralnim brašnom. Umjesto ruma može rakija ili neki slatkasti liker.
Mozete napraviti i kao muffins
Dodajte kakao i imate kakao fritule
4.
Mali savjeti:
Peku se u manjoj zdjelici, najviše 5-6 komada odjednom jer se tako izbjegava upijanje suvišne masnoće.
Ulje mora biti vruće ali ne na najjačoj temperaturi.
Alkohol se stavlja jer sprječava upijanje ulja. Bez straha mogu jesti djeca jer alkohol ispari.
Mali trik za probavanje idealne temperature pečenja: staviti dršku drvene kuhače u ulje i ako se oko drške pjeni ulje je idealno za pečenje.
Moj način za lijepe okrugle fritulice:
Radim ih s malom obicnom zlicicom za kavu, uzmem malo smjese (pola zličice pa okrenem zlicicu okomito i gurnem prstom, tik do ulja..uvijek mi ispadnu ovako lijepe.
coolinarika.com
Sastojci
15-20 velikih jusnih žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 jaja
2 casice jogurta ili kiselog vrhnja
1 žlica meda (po zelji)
1 vanil šećer
prstohvat soli
1 žlica ruma ili rakije
naribana korica limuna i narance
1 žlica ili vise šećera
ulje za pečenje
Priprema
1.
Izmiješati jaja, šećer, jogurt, med, sol, koricu od limuna i naranče, brašno i prašak za pecivo, rum dodati na kraju. U zagrijanom ( ne jako vrućem ulju) u manjoj dubljoj zdjeli pecite mišiće .
2.
Tijesto vaditi s malom čajnom žlicom, spustiti tik do ulja, pomoći si (pogurnuti) drugom žlicom ili prstom.
Nije ih potrebno okretati, sami se okrenu. Vaditi ih šupljom većom kuhačom na papirnati ubrus, kada se malo ohlade posipajte šećerom u prahu.
3.
Mišići ne upijaju masnoću (zbog alkohola) pa su lagani. Moze se staviti malo naribanih jabuka, grozdjica. Jako je vazno da ulje ne bude jako vruce jer ce izgoriti iz vana, najbolje je srednja temperatura.
Možete kombinirati i sa raženim, integralnim brašnom. Umjesto ruma može rakija ili neki slatkasti liker.
Mozete napraviti i kao muffins
Dodajte kakao i imate kakao fritule
4.
Mali savjeti:
Peku se u manjoj zdjelici, najviše 5-6 komada odjednom jer se tako izbjegava upijanje suvišne masnoće.
Ulje mora biti vruće ali ne na najjačoj temperaturi.
Alkohol se stavlja jer sprječava upijanje ulja. Bez straha mogu jesti djeca jer alkohol ispari.
Mali trik za probavanje idealne temperature pečenja: staviti dršku drvene kuhače u ulje i ako se oko drške pjeni ulje je idealno za pečenje.
Moj način za lijepe okrugle fritulice:
Radim ih s malom obicnom zlicicom za kavu, uzmem malo smjese (pola zličice pa okrenem zlicicu okomito i gurnem prstom, tik do ulja..uvijek mi ispadnu ovako lijepe.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Postovi (Atom)