nedjelja, 17. rujna 2017.

SOČNA, NE PRESLATKA I OSVJEŽAVAJUĆA JOGURT ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA


Sastojci

    Premaz za kore
    3 čvrsta jogurta
    3 jaja
    3 čaše šećera( ja stavim 2)
    1 1/2 čaša ulja
    1 1/2 čaša griza
    2 vanil šećera
    1 prašak za pec
    90 dag višanja(ja sam koristila ledove 2×450 g)

    Kore
    1 paketić gotovih kora za štrudlu



Priprema
    1.
    Višnje stavite u rupičastu posudu ili cijedilo da se ocijedi višak soka.
    Jaja i šećere umutite mikserom.
    U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec.
    2.
    Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.
    3.
    Nakon jedan sat , izvadite smjesu za premaz iz hladnjaka.
    Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju
    premažite smjesom, na drugu stavite treću koru pa i nju premažite smjesom
    i ravnomjerno rasporedite višnje po njoj.
    Sada nježno zarolajte kore u štrudlu i stavite je na pleh na kojem je papir za pečenje.
    Isto napravite sa ostalim korama.
    Svaka treća se puni sa višnjama.
    Dobit će te 3 štrudle koje na kraju premažete sa ostatkom smjese.
    4.
    Pecite ih na 180*c, oko 45 min.

Posluživanje

Kada su pečene dobiju lijepu zlaćanu boju pa ih ne treba posipati šećerom, ali ako volite samo izvolite. Dobar Vam tek!


EmoticonEmoticon