subota, 16. rujna 2017.

BRZE,UKUSNE I MEKANE PITULJICE...NE IDE PUNO ULJA, A BRZO SE SPREMAJU


Sastojci
500 g kora za pitu
3 jajeta
300 g sira
10 kašika klučale vode
15 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
malo soli
i još 500 ml mlake vode

Priprema
1.
Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira praška za pecivo i soli.
Filom filovati po dve kore, uviti u rolat a zatim u puža.
Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je
naliveno pola litra mlake vode.
Pre pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok
ne dobiju zlatno žutu boju.
Pituljice poslužiti tople.
2.
Savet:
Kako sam imala strah da stavim celu količinu vode u pleh, ja sam stavila samo toliko da pleh bude prekriven vodom.
Tokom pečenja voda je isparila, pleh je bio veći i imalo je praznog prostora oko pituljica, tako da su pituljice bile mekane i lepo pečene.
Mekane su i drugog dana.


EmoticonEmoticon