subota, 9. rujna 2017.

KNEDLE (ILI OKRUGLICE) SA ŠLJIVAMA! OVO JE JEDNOSTAVAN RECEPT ZA KNEDLE KOJE SE PRIPREMAJU SA GRIZOM, A NE SA KROMPIROM. KNEDLE SU IZVRSNE I NADAM SE DA CE VAM SE DOPASTI

SASTOJCI
0,5 l mleka
250 g griza (psenicne krupice)
125 g prezli (ili krusnih mrvica)
1 kom jaje
1 kesica praška za pecivo
malo vanilin sećera
malo cimeta
20-25 kom šljiva
oko 250 g brašna

PRIPREMA
Skuvati 0, 5 litre mleka sa grizom. Dobicete gustu masu, skloniti da se ohladi.
2. Na malo ulja propržiti malo prezli, skloniti da se sasvim ohladi.
3. Kada se griz ohladio, dodati jaje, brašno i prašak za pecivo.Umesiti testo i formirati valjak koji cemo iseći na jednake komade (širina zavisi od debljine valjka).Od svakog komada formirati knedlu, a u sredinu staviti šljivu. Umesto sveze ja sam stavila suvu sljivu.Ako su jako suve, potrebno ih je ranije potopiti u toplu vodu ili rum. Knedle staviti u kipuću vodu malo posoljenu. Kuvati knedle. Gotove su kada isplivaju na površinu. Kuvati ih još 3-5 minuta.
4. Vaditi ih rupičastom kašikom i stavljati na prezle. Protresti malo da se knedle obaviju prezlama. Stavljati na tanjir, posuti vanilin sećerom i cimetom



Posluživanje
Recept je dobar za mlade domaćice, kao i za sve ostale. Ne moze da ne uspe.Od ove kolicine izadje oko dvadesetak knedli.


EmoticonEmoticon