srijeda, 13. rujna 2017.

KUGLOF SA BRESKVAMA.. KOLAČ SA MIRISOM LJETA


Sastojci
    200 gr putera
    180 gr šećera
    6 jaja
    1 kafena kašika ekstrakta badema, vanil šećer
    425 gr brašna
    1/4 kafene kašike sode bikarbone
    80 gr kisele pavlake
    malo soli
    8 srednjih bresaka ( nektarina )
    malo putera i žutog šećera za premazivanje modle
    za preliv : 2 kašike meda, 2 kašike šećera u prahu i malo slatke pavlake


Priprema

    1.

    Umutiti puter, sobne temperature, i šećer. Tome dodati jedno po jedno jaje, stalno muteći. Zatim dodati ekstrakt badema ( može i bez tog sastojka), vanil šećer i na kraju brašno u koje se prethodno doda soda bikarbona. Lagano se izmeša u jenu homogenu smesu ( mikserom, najmanjio brzinom )
    2.

    Breskve oljuštiti , iseći na manje kocke i malo uvaljati u brašno ( da ne puste sok ).
    3.

    Modlu,  koja će se koristiti za pečenje, dobro namazati puterom i obložiti žutim šećerom ( to će kolaču dati poseban ukus ). Ja sam koristila modlu za kuglof prečnika 28 cm.
    4.

    Smesu sa breskvama staviti u modlu, malo pravnati. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C 70 minuta.
    5.

    Pečeni kolač ostaviti 15 minuta  pa tek onda izvaditi i ohladiti.
    6.

    Kada je potpuno ohlađen  preliti glazurom a može i neposredno pre služenja. Odgore može da se pospe seckanim bademima ili orasima.

Posluživanje

 Za kraj leta uživajte u ovom mirišljavom kolaču. Mnogo je recepata sličnih ovom ali lepotu i poseban ukus mu daje šećer i puter kjim se oblaže modla.

Prijatan tek :)


EmoticonEmoticon