ponedjeljak, 4. rujna 2017.

KISELE PAPRIKE U TEGLI ZA ZIMNICU

Ovaj recept sam dobila od svog tate. Meni su odlične, a na Vama je da isprobate recept.

Sastojci

    6 kg paradajz paprike
    0,5 kg blago ljutih feferona
    5 l vode
    1,4 l alkoholnog octa
    3 jušne žlice soli
    3 jušne žlice šećera
    10 listova lovora
    1 jušna žlica bibera u zrnu



Priprema

    1.
    Paprike prepolovite na pola, očistite i dobro operite.
    2.
    U veliki lonac dodajte gore navedene sastojke.
    3.
    Kad zakipi, stavite paprike, te ih blanširajte 5-7 minuta.
    4.
    Vadite ih, te ih slažite u tople staklenke.
    5.
    Zalite ih sa tekućinom u kojoj su se kuhale, te stavite poklopac i pustite da se ohlade.

Posluživanje

Ove paprike su spremne odmah za jesti.


EmoticonEmoticon