srijeda, 27. rujna 2017.

ROLANA PALENTA - UKUSNO I ZDRAVO JELO KAO PRILOG UZ MESO

 Ovako spremljena palenta najdraži nam je prilog uz mesna jela  - barem kad je o palenti riječ. Brzo se sprema, mekano i fino iznutra, a hrskavo i zapečeno izvana. Čak i oni koji nisu ljubitelji palente pohvalili su je spremljenu na ovaj način. 

Sastojci

    400 ml mlijeka
    ½ žličice soli
    70 g maslaca
    120 g Kukuruzne krupice Podravka
    ¼ žličice Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
    2 jaja
    100 g kiselog vrhnja
    40 g naribanog parmezana
    2 češnja češnjaka
    1 žlica nasjeckanog peršina
    ½ žličice Vegeta Maestro origana
    3 lista kora za savijače
    50 g maslaca za prženje



Priprema

    1.
    Mlijeku dodajte sol i 30 g maslaca, pa stavite na vatru. Kad je mlijeko zakuhalo uspite kukuruznu krupicu i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje 2-3 minute. Zatim dodajte muškatni oraščić, promiješajte, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
    2.
    U hladnu palentu dodajte jaja, vrhnje, parmezan, protisnuti češnjak, peršin i origano. Dobro izmiješajte da dobijete glatku smjesu.
    3.
    Preostali maslac rastopite te kistom premažite listove kora za savijaču. Listove položite jedan na drugi, pa po njima ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
    4.
    Uvijte u čvrstu roladu i režite na šnite debljine oko 1 cm.
    5.
    Na zagrijanom otopljenom maslacu popržite šnite naglo s obje strane da se korica zapeče.

Posluživanje

Poslužite uz meso ili salate, tople ili hladne.
Napomena

Od ostataka kora ja uvijek napravim neku savijaču, slanu ili slatku, a mogu se i zamrznuti.


EmoticonEmoticon