Kada je električno kuhalo za vodu u pitanju, ono što je za njega potrebno uraditi s vremena na vreme je – očistiti ga od kamenca.
Najlakši i najefikasniji način za ovo je upravo uz upotrebu sirćeta! Možete koristiti bilo koju vrstu sirćeta, bilo alkoholno, jabukovo ili vinsko sirće. Pošto lako otapa kamenac, a nije štetno po zdravlje, sirće je idealan izbor za čišćenje svih površina na kojima se nahvatao kamenac.
Ono što je potrebno da uradite je sledeće:
1. U električno kuhalo za vodu sipajte sirće tako da prekrije celo metalno dno i dospite bar za još jedan prst. Možete sipati i celu šolju sirćeta jer ne može škoditi ni platici ni metalnom dnu.
2. Ostavite da tako odstoji bar 20-ak minuta. Za veće naslage kamenca, možete ostaviti da stoji i nekoliko sati.
3. Nakon ovoga, kuhalo dobro isperite vodim.
4. Postupak ponavljajte periodično (na svakih 10-ak korišćenja) kako bi vam kuhalo što duže koristilo.
Izvor: uspesnazena.com
EmoticonEmoticon