Sastojci:
6 komada šnicli
6 listova sira gaude
1 glavica crnog luka
1 ravna kašika vegete
1 puna kašika kečapa
2 dcl vode
na vrh male kašike mljevenog bibera
3-4 kašike ulja
Priprema
1.
•Šnicle istući i poređati po nauljanom plehu. Svaku šniclu prekriti sirom.
2.
•Usitniti luk, dodati mu kašiku vegete, kašiku kečapa, vodu , biber i sve to sjediniti.
3.
•Ovu smjesu ravnomjerno preliti preko šnicli.
4.
•Zagrijati pećnicu na 200ºC, ubaciti pleh sa šniclama i smanjiti temperaturu na 180 ºC.
5.
•Nakon 25-30 minuta provjeriti da li je voda isparila i ako je potrebno dodati još pola šoljice od kafe vode (kašikom preko svake šnicle posebno). Zatim pleh malo protresti da se sos, voda i istopljeni sir sjedine. Ostaviti još 10-15 minuta da se jelo zapeče vodeći računa da se šnicle ne isuše.
6.
•Gotove šnicle rasporediti po tanjirima, a preostali sos u plehu promješati i njime preliti šnicle i prilog (u mom slučaju pire krompir).
EmoticonEmoticon