Ovaj recept nije težak, a tortom će biti svi oduševljeni.
12 bjeljanjaka, 450 grama šećera, 3 žlice brašna, 450 grama kikirikija (oljuštenog i zapečenog 10tak min u pećnici)
Krema:
12 žumanjaka, 200 grama šećera, 125 grama margarina, 100 grama čokolade za kuhanje,
4 Snickers čokoladice – od po 50 grama, 100 grama mliječne čokolade.
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka za koru ispecite tri kore. U jednu ide 4 bjeljanjka koja ste posebno umutili sam 150 grama šećera, dodali 1 žlicu brašna i sitno nasjeckanog kikirikija 150 grama. Ispecite ih 3.
U 12 žumanjaka umutiti 200 grama šećera i kuhati na pari. Nako 10-15 minuta kuhanja na pari umješajte u toplu kremu kockice čokolade za kuhanje i kockice margarina. Kada se dodani sastojci istope, a krema sjedini – stavite ju da se ohladi. Uhladnu kremu dodajte iskidane čokoladice Snickers i 100 grama mliječne čokolade na kockice.
Ovim filom premazati dvije kore a treću (godnju) koru ukrasiti glazurom od čokolade i sitno nasjeckanim kikirikijem.
EmoticonEmoticon