Sastojci
za biskvit potrebno je:
5 jaja srednje veličine
7 žlica šećera u prahu
6 žlica pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
5 žica ulja
5 žlica mlijeka
na vrh noža praška za pecivo
3 žlice kakao praha ili čokolade u prahu
za čokoladnu kremu potrebno je:
250ml. vrhnja za šlag
1 vanilin šećer Dolcela
3 mliječne čokolade
Priprema
1.
pjenasto umutite sastojke za biskvitno tijesto.
pleh obložite papirom za pečenje i lagano ulijte biskvit,nožem razvucite i poravnajte površinu.
2.
biskvitnu koru pecite 10-15 minuta na temperaturi od 190 C.savijte koru zajedno s papirom za pečenje u vlažnu kuhinjsku krpu i prohladite.
3.
odmotajte i roladu napunite s čokoladnom kremom.spremite kremu na način da umutite vrhnje sa vanilin šećerom u prahu,zagrijavajte na pari,dodajte izlomljenu čokoladu,neka proključa ,toplom kremom nadjenite roladu i umotajte
4.
dobro ohladite i uživajte drugi dan.
Posluživanje
ukrasite cijelu roladu s kremom i pospite s rendanom bijelom čokoladom.
poslužite uz topli kapučino.
http://www.coolinarika.com/
EmoticonEmoticon