Standardna jogurt pita sa dodatkom voća po želji, odlična, brza, i uvijek fina.
Prhko tijesto:
350 grama brašna
180 grama maslaca ili margarina
150 grama šećera
4 žumanjka
1/2 vrećice praška za pecivo
2 žlice kiselog vrhnja
vanilija
Nadjev:
4 bjelanjka
170 grama šećera
2 čvrsta jogurta (180g)
2 kisela vrhnja (180 g)
6 žlica brašna
voće po želji
Priprema
1.
Umjesite prhko tijesto pa ga podjelite u dva dijela.
Jedan dio razvaljajte i stavite u protvan 20x30 a drugi dio u frižider.
2.
Za nadjev istucite snijeg sa šećerom. Posebno pomješajte vrhnje, jogurt i brašno pa dodajte u snijeg i lagano žlicom promješajte. Ulijte na prvu koru pa stavite voće koje malo utisnite u nadjev.
3.
Ostatak tijesta naribajte na ribež pa stavite peći na 170 stupnjeva dok ne dobije boju.
EmoticonEmoticon