Sastojci
400 gr gotovih kora za pitu
3 solje ulja
3 solje secera
250 gr mljevenih oraha
200 gr mljevenog keksa/ pettit, plazma
3 jaja
ZA AGDU
1 L vode
700 gr secera
JOS POTREBNO
malo istopljenog putra za premazivanje oko 50 gr
Priprema
1.
U dubljoj zdjeli izmjesati orahe, keks, secer, ulje i jaja.
2.
Jufke rasiriti, svaku premazati sa malo otopljenog putra i staviti fil...
3.
Zaviti u rolat....postupak ponoviti dok ima fila
4.
Zavijene rolnice izrezati na duzinu 5-6 cm
Tepsiju malo premazati putrom , poredati rolnice i peci u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 min ili dok lijepo ne porumene...
5.
Za agdu staviti vodu i secer da se skuha, ali ne dugo, kad provrije kuhati samo 3-4 min.
Agda teba biti hladna, a rolnice vruce.
najbolje je prvo skuhati agdu, pa tek onda poceti sa pravljenjem rolnica.
6.
Zalivene rolnice ostaviti na sobnoj T dok se ne ohlade i upiju agdu, poslije drzati u frizideru.
7.
SOLJA JE OD 125 ml
Jedna jufka - jedna rolnica.... ove jufke koje koristim su mozda malo deblje....pa ako su vam jufke pretanke, vi stavite dvije jufke za jednu rolnicu
Prvu premazite s malo istopljenog putra, preko staviti drugu, pa fil...
Posluživanje
Kod nas je pakovanje jufaka od 400 gr i dodje 10 listova, tako da ova mjera odgovara za tu kolicinu jufaka...
Ja sam ovaj put pravila samo½ mjere
Najljepse su kad se dobro ohlade u frizideru.
Izvor: coolinarika.com
EmoticonEmoticon