za tijesto
400 g brašna
2,5 dl voda i mlijeko ( pola pola)
1 kašika Kvasca instant Dolcela
1 kašikica šećera
1/2 kašikice soli
2 kašike ulja
za fil
oko 100 g Šunke za pizzu Podravka
100 g sira tvrdog topivog
po potrebi kečap
suvi Origano sušeni Podravka
po želji Kulena Podravka
Priprema
1.
Podgrijati vodu i mlijeko pa preliti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.
Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto
U kvasac sipati so i ulje pa izmiješati, dodavati i brašno pa zamijesiti glatko i mekše tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo tijesto premijesiti, istanjiti na oko 5 mm debljinu i vaditi krugove. Moji su bili prečnika 14 cm i dobila sam 8 krugova
2.
Svaki krug premazati kečapom
3.
Filovati po želji, pri krajevima gdje će se preklapati filovati samo po sredini
4.
preklopiti krajeve da se dobije fišek i vrh malo usukati
5.
stavljati u pleh pa odmah u rernu
6.
zagrijanu na 250 C
7.
peći po potrebi da blago porumene, vruće premazati sa malo istopljenog maslaca ili ulja
EmoticonEmoticon