ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

FIŠEK PIZZE - BRZE MINI PIZZE NA MOJ NAČIN


Sastojci

    za tijesto
    400 g brašna
    2,5 dl voda i mlijeko ( pola pola)
    1 kašika Kvasca instant Dolcela
    1 kašikica šećera
    1/2 kašikice soli
    2 kašike ulja

    za fil
    oko 100 g Šunke za pizzu Podravka
    100 g sira tvrdog topivog
    po potrebi kečap
    suvi Origano sušeni Podravka
    po želji Kulena Podravka



Priprema

    1.

    Podgrijati vodu i mlijeko pa preliti kvasac i šećer i ostaviti da naraste.
    Od brašna odvojiti 2 kašike i ostaviti za premijesiti tijesto
    U kvasac sipati so i ulje pa izmiješati, dodavati i brašno pa zamijesiti glatko i mekše tijesto. Pokriti krpom i ostaviti da naraste. Nadošlo tijesto premijesiti, istanjiti na oko 5 mm debljinu i vaditi krugove. Moji su bili prečnika 14 cm i dobila sam 8 krugova
    2.

    Svaki krug premazati kečapom
    3.

    Filovati po želji, pri krajevima gdje će se preklapati filovati samo po sredini
    4.

    preklopiti krajeve da se dobije fišek i vrh malo usukati
    5.

    stavljati u pleh pa odmah u rernu
    6.

    zagrijanu na 250 C
    7.

    peći po potrebi da blago porumene, vruće premazati sa malo istopljenog maslaca ili ulja


EmoticonEmoticon