utorak, 18. srpnja 2017.

OSVJEŽAVAJUĆA ALŽIRSKA TORTA - E OVO JE NEŠTO POSEBNO.. PREKRASAN SPOJ ANANASA I BANANA U OVOJ TORTI OSTAVIT ĆE VAS BEZ DAHA.. MORATE PROBATI!!!


Sastojci

    Kora:
    mere za jednu koru, peku se 3 ovakve kore
    3 belanceta
    3 kašike šećera
    1 žumance
    2 kašike brašna
    2 kašike griza
    Fil 1:
    250 ml vode
    250 ml soka od ananasa
    4 kašike šećera
    2 kesice pudinga od vanile
    80 ml slatke pavlake (ili dve kesice čvrsto umućenog šlaga)
    6 kolutova ananasa
    Fil 2:
    0.5 l mleka
    4 kašike šećera
    6 žumanaca
    1 1/2 kesica pudinga od vanile
    200 gr maslaca
    150 gr prah šećera
    Još:
    2-3 banane
    šlag ili slatka pavlaka za ukrašavanje (oko 80 gr)
    7 kolutova ananasa za ukrašavanje
    sok od ananasa za natapanje kora (oko 250 ml)



Priprema

    1.

    Kora:

    Penasto umutiti belanca, dodati šećer, zatim žumance, brašno i griz.

  
Peći u prethodno pripremljenom plehu u zagrejanoj rerni dok se kora lagano ne odvoji od ivice pleha.

    Pleh u kome sam pekla je prečnika 26cm.

    Isti postupak ponovite 3 puta kako bi dobili tri kore.
    2.

    Fil 1:

    Vodu i sok od ananasa stavite u šerpu dodajte šećer i na tome skuvajte puding koji ste prethodno razmutili u posebnu činiju sa 5 kašika vode.

    Ja koristim sok koji se nalazi u konzervi. Taman će vam biti dovoljna konzerva ananasa od 850 gr. U njoj ima tačno 14 kolutova ananasa koliko vam treba, a sok iskoristite za fil i natapanje kora.
    3.

    Dobro ohladite fil.

    Umutite čvrsto slatku pavlaku ili šlag, pa sjedinite sa hladnom masom.

    Kolutove ananasa isecite na sitne kockice pa dodajte u fil.
    4.

    Fil 2:

    Stavite mleko i šećer u šerpu da provri. U to dodajte žumanca i puding koje ste prethodno umutili sa 5 kašika mleka.

    Fil ostavite da se ohladi.
    5.

    Penasto umutite maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom.
    6.

    Filovati: kora - fil 1 - fil 2 - banana isećkana na tanke kolutove tako da pokrije celu koru i fil- kora - fil 1 - fil 2 - iseckana banana - kora -fil 1- fil 2.

    Svaku koru natopite sokom od ananasa pre filovanja. Trebaće vam oko 250 ml soka za sve kore.

    Ukrasite tortu preostalim kolutovima ananasa i  šlagom.

    Ja sam ovaj put stavljala cele kolutove i malo ih je bilo teže seći. Sledeći put ću da ih iseckam na kockice :)

     Posluživanje

Tortu služiti rashlađenu.

Prijatno!
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon