Ukusan i osvježavajući desert sa sezonskim voćem. Možete ga, naravno, pripremati i onda kad nije sezona malina, tako što ćete umjesto svježeg upotrijebiti smrznuto voće.
● 3 velika jaja
● 50 ml vrele vode
● 200 g šećera u prahu
● 1 burbon vanilin šećer
● 100 g brašna
● 1 žličica praška za pecivo
● prstohvat soli
● 200 g malina
● 1 kesica vanillin šećera
● 3 kašike kornfleksa
● 250 g neslanog krem sira
● 150 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pjenasto umutite žumanca, vodu, 100 g šećera u prahu (100 g ostavite za fil) i vanilin šećer. Dodajte brašno pomiješano (najbolje prosijano) s praškom za pecivo.
Napravite snijeg od bjelanaca i malo soli, pa ga umiješajte u smjesu, ali pri tome nemojte koristiti mikser, nego miješajte ručno, laganim pokretima, teka da se smjesa ujednači.
Smjesu prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni biskvit, zajedno s papirom za pečenje, odmah urolajte, prekrite ga vlažnom krpom i ostavite da se ohladi.
Dok se biskvit hladi, mikserom umutite krem sir sa preostalih 100 g šećera u prahu i slatkim vrhnjem.
Ohlađen rolat odvijte, premažite ga filom (ostavite dio fila za premaz rolata izvana), preko pospite sa tri kašike izmrvljenog kornfleksa, odozgo rasporedite maline nasjeckane na komadiće i pospite ih vanilin šećerom. Uvijte u rolat.
Izvana rolat premažite preostalim filom i ukrasite malinama. (Ako želite da na njemu bude dosta malina, onda će vam trebati više od 200 g.)
Stavite u frižider da se dobro ohladi.
EmoticonEmoticon