Vanilija
5 bjelanjaka
10 žlica kristal šećera
5 žumanjaka
5 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
Za čokoladu dodati
2 rebra otopljene čokolade
2 rebra nasjeckane čokolade
Priprema
1.
Istuči bjelanjke u čvrsti snijeg dodavajući žlicu po žlicu šećera. U snijeg dodavati jedan po jedan žutanjak i miksati dalje dok ne potrošimo sve žutanjke.
2.
U drugoj zdjeli umutiti slatko vrhnje sa vanilin šecerom (bez kremfixa i slicnih ucvršcivaca)ali paziti da ne bude previše izrađen, neka bude čvrst ali kremasto čvrst, dalje nemojte miksati. Zatim šlag dodati u smjesu od jaja i dobro izmiješati.
3.
Staviti u plasticnu posudu i u zamrzivac.
4.
Ja sam u pola smjese dodala otopljene i nasjeckane čokolade, a ponekad napravim u tri okusa: vanilija, čokolada i u treći dio dodam ekstrat jagode.
5.
Recept za cappuccino sladoled
6.
Od ove količine dođe cca 2 l sladoleda.
EmoticonEmoticon