srijeda, 14. lipnja 2017.

EKSTRA RUČAK: POHOVANE TIKVICE SA MESOM...


Sastojci

    2-3 srednje tikvice
    oko 300 g mlevene junetine
    oko 100 g dimljene slanine
    1/2 glavice sitno isečenog luka
    1 čen sitno isečenog belog luka
    1 sitno naribana mesna kocka
    1 jaje
    2 kašike prezli ili kriška hleba potopljena u vodi ili mleku. oceđena
    1 kašika naribanog parmezana
    1 kašika sitno nasečanog peršuna
    morska so
    sveže mleveni biber
    za pohovanje
    2 jajeta jajeta
    4 kašike brašna
    maslinovo ulje

Priprema

    1.

    Tikvice oprati, iseći na kolutove debljine oko 1cm, kružnim sekačem izdubiti sredinu i ostaviti sa strane.
    2.

    U mleveno meso dodati sve predviđene sastojke, umesiti masu rukom i nadenuti isečene kolutove tikvica.
    3.

    Nadevene tikvice valjati u brašno, umakati u umućena, blago posoljena jaja i pohovati na umerano zagrejanom ulju po 4-5 minuta sa obe strane.
    4.

    Od ostataka tikvica skuvati potaž uz dodatak krompira, celera i šargarepe. Začiniti po ukusu.


EmoticonEmoticon