Sastojci
2-3 srednje tikvice
oko 300 g mlevene junetine
oko 100 g dimljene slanine
1/2 glavice sitno isečenog luka
1 čen sitno isečenog belog luka
1 sitno naribana mesna kocka
1 jaje
2 kašike prezli ili kriška hleba potopljena u vodi ili mleku. oceđena
1 kašika naribanog parmezana
1 kašika sitno nasečanog peršuna
morska so
sveže mleveni biber
za pohovanje
2 jajeta jajeta
4 kašike brašna
maslinovo ulje
Priprema
1.
Tikvice oprati, iseći na kolutove debljine oko 1cm, kružnim sekačem izdubiti sredinu i ostaviti sa strane.
2.
U mleveno meso dodati sve predviđene sastojke, umesiti masu rukom i nadenuti isečene kolutove tikvica.
3.
Nadevene tikvice valjati u brašno, umakati u umućena, blago posoljena jaja i pohovati na umerano zagrejanom ulju po 4-5 minuta sa obe strane.
4.
Od ostataka tikvica skuvati potaž uz dodatak krompira, celera i šargarepe. Začiniti po ukusu.
EmoticonEmoticon