Sastojci
oko 1 kg pilećh krilaca
za marinadu
1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 šolje limunovog soka
2 čena protisnutog belog luka
1 kašičica suvog origana
1 kašičica morske soli
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
za umak
4 dl grčkog jogurta
100 g izmrvljenog feta sira
1 kašika limunovog soka
1 čen protisnutog belog luka
1/4 kašičice suve mente
morska so po ukusu
Priprema
1.
Pileća krilca oprati, preseći i posušiti.
2.
Pripremiti marinadu od predviđenih sastojaka i preliti piletinu.
Ostaviti par sati na hladnom.
3.
Rernu zagrejati na 180°C.
Krilca izvaditi iz marinade, rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.
Pred kraj uključiti gril da lepo porumene.
4.
Pripremiti umak.
Posluživanje
Reš pileća krilca poslužiti sa umakom, uz Grčku salatu sa avokadom.
oko 1 kg pilećh krilaca
za marinadu
1/2 šolje maslinovog ulja
1/2 šolje limunovog soka
2 čena protisnutog belog luka
1 kašičica suvog origana
1 kašičica morske soli
1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
za umak
4 dl grčkog jogurta
100 g izmrvljenog feta sira
1 kašika limunovog soka
1 čen protisnutog belog luka
1/4 kašičice suve mente
morska so po ukusu
Priprema
1.
Pileća krilca oprati, preseći i posušiti.
2.
Pripremiti marinadu od predviđenih sastojaka i preliti piletinu.
Ostaviti par sati na hladnom.
3.
Rernu zagrejati na 180°C.
Krilca izvaditi iz marinade, rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.
Pred kraj uključiti gril da lepo porumene.
4.
Pripremiti umak.
Posluživanje
Reš pileća krilca poslužiti sa umakom, uz Grčku salatu sa avokadom.
EmoticonEmoticon