Sastojci
Za prvo tijesto:
1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
60 g mljevenih popečenih lješnjaka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za drugo tijesto:
4 jaja
100 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za glazuru:
60 g margarina
100 g čokolade
3 žlice mlijeka
Priprema
Za prvo tijesto:
1.
Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
2.
Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
3.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
Za drugo tijesto:
1.
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
Za glazuru:
1.
Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
2.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
Savjet
U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.
Za prvo tijesto:
1 jaje
100 g šećera
100 g margarina
60 g mljevenih popečenih lješnjaka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za drugo tijesto:
4 jaja
100 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
Za glazuru:
60 g margarina
100 g čokolade
3 žlice mlijeka
Priprema
Za prvo tijesto:
1.
Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
2.
Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
3.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
Za drugo tijesto:
1.
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
Za glazuru:
1.
Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
2.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
Savjet
U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.
EmoticonEmoticon