POTREBNO:
4 bjelanjka
450 g šećera u prahu
450 g mljevenih oraha
sok polovice limuna
PRIPREMA:
Miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodavati šećer malo po malo i miksati sve vrijeme. Na kraju dodati sok od limuna i još kratko promiksati.
Tada smjesu razdvojiti na dva dijela pa u jedan dio dodati orahe i dobro sve izmiješati. Dobivena smjesa je jako gusta i ljepljiva.
Radnu površinu pobrašnite pa preko nje razvaljajte smjesu s orasima što tanje. Trebala bi bili debljine cca 5 mm. Preko cijele razvaljane površine nanesite ravnomjerno preostalu polovicu ulupanih bjelanjaka sa šećerom. Sada debljim nožem izrežite prutiće otprilike 1,5 cm širine i 6 cm dužine. Ovo će biti prilično ‘pipkav’ posao pa si pomognite tako što ćete nož nakon svakog provlačenja oprati pod vodom ili obrisati u ubrus. Budući je podloga od oraha jako ljepljiva i mekana, najlakše ćete prutiće prenijeti u lim za pečenje uz pomoć istog tog noža s kojim ste ih rezali. Jednostavno podvucite nož ispod svakog prutića, odignite ga i premjestite na lim 😉
Prutiće slažite u lim na papir za pečenje u malim razmacima pa pecite u pećnici na 70º C 2,5 sata. Ja sam pekla na dvije razine u dva lima sa funkcijom ventilatora.
Ohladite i pospremite u kutije s poklopcem do posluživanja.
4 bjelanjka
450 g šećera u prahu
450 g mljevenih oraha
sok polovice limuna
PRIPREMA:
Miksati bjelanjke dok ne postanu potpuno čvrsti. Tada dodavati šećer malo po malo i miksati sve vrijeme. Na kraju dodati sok od limuna i još kratko promiksati.
Tada smjesu razdvojiti na dva dijela pa u jedan dio dodati orahe i dobro sve izmiješati. Dobivena smjesa je jako gusta i ljepljiva.
Radnu površinu pobrašnite pa preko nje razvaljajte smjesu s orasima što tanje. Trebala bi bili debljine cca 5 mm. Preko cijele razvaljane površine nanesite ravnomjerno preostalu polovicu ulupanih bjelanjaka sa šećerom. Sada debljim nožem izrežite prutiće otprilike 1,5 cm širine i 6 cm dužine. Ovo će biti prilično ‘pipkav’ posao pa si pomognite tako što ćete nož nakon svakog provlačenja oprati pod vodom ili obrisati u ubrus. Budući je podloga od oraha jako ljepljiva i mekana, najlakše ćete prutiće prenijeti u lim za pečenje uz pomoć istog tog noža s kojim ste ih rezali. Jednostavno podvucite nož ispod svakog prutića, odignite ga i premjestite na lim 😉
Prutiće slažite u lim na papir za pečenje u malim razmacima pa pecite u pećnici na 70º C 2,5 sata. Ja sam pekla na dvije razine u dva lima sa funkcijom ventilatora.
Ohladite i pospremite u kutije s poklopcem do posluživanja.
EmoticonEmoticon