Sastojci
biskvit
4 cijela jaja
8 žlica šećera
6 žlica brašna
mala šalica ulja
mala šalica hladne kave
malo kakaa radi boje
1 vanili šećer
1 pecilni prašak
Krema
1l mlijeka
7 žlica oštrog brašna
15 dag šećera
15 dag margarina
10 dag kokosa
+kokos za popsipanje
Priprema
1.
Istucite cijela jaja sa šećerom i vanili šećerom.
2.
Polako dodavajte brašno i pecilni prašak.
3.
Nakon toga dodajte ohlađenu skuhanu kavu i ulje.
4.
Umiješajte kakao i smjesu izlijte u lim obložen papirom za pečenje.Pecite na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.
5.
Za kremu u 3 dl mlijeka umiješajte 7 žlica oštrog brašna,jednu po jednu.
6.
Ostatak mlijeka stavite kuhati s 15 dag šećera. Kad zakipi umiješajte mlijeko s brašnom i kuhajte stalno miješajući dok se ne zgusne.
7.
U ohlađenu kremu smiksajte margarin i 10 dag kokosa.
8.
Premažite biskvit s kremom i gore posipajte s kokosom.
Posluživanje
Kolač stavite u hladnjak i poslužite dobro rashlađen.
www.coolinarika.com
EmoticonEmoticon