ponedjeljak, 4. travnja 2016.

RIJETKO KO MOŽE DA ODOLI NAJBOLJA SALATA DO SADA KOJU SAM PROBALA

Jedna od mnogih salata koje dolaze na moj stol uz roštilj, hladnu većeru kada je za goste, ili može biti i samostalno jelo kada je samo za nas.

Sastojci
0,5 kg tijesta sitnoga
majoneza
kiselo vrhnje i jogurt
sol,senf

narezani na kockice kiseli krastavci
narezani sir gauda na kockice
količina po ukusu kukuruz šećerac
grašak kuhani

Priprema
1.
U posudu staviti kuhano tijesto (i ohlađeno)
2.
Dodati kukuruza (2-3 limenke) po ukusu, ja volim što više, te graška
3.

Dodati narezane krastavce, sir, posoliti po ukusu dodati malo senfa
4.
Dodati majonezu ,kis.vrhnje i jogurt (da nebude premasno) i promiješati
5.
Isprobati i paziti da ne bude presuho ni premasno
6.
Rashladiti, a prije serviranja provjeriti da li je tijesto upilo previše pa je salata postala presuha, ako je dodati još malo majoneze i vrhnja ili jogurta
Posluživanje

Ova salata naravno da podnosi još razne improvizacije.


EmoticonEmoticon