Sastojci:
· 5 bjelanjaka
· 150 grama šećera
· 2 kašike brašna
· 150 grama kokosovog brašna
Čokoladni preljev:
· 150 grama čokolade
150 ml vrhnja za šlag
Fil:
· 5 dcl mlijeka
· 5 žumanjaka
· 1 puding od vanilije
· 2 vanilije šećer
· 150 grama šećera
· 250 grama maslaca
Posip:
· 50 grama kokosovog brašna
Način pripreme:
Umutiti bjelanjke, dodati šećer i sve umutiti u čvrst snijeg. Dodati kokosovo brašno u koje umiješate kašiku brašna. Koristite tepsiji od prilike 30×20 cm. Koru pecite oko 15 -20 minuta na 180 stepeni.
Na pari otopite čokoladu sa vrhnjem za kuhanje da dobijete jednu finu kremu i nanesite je na pečen biskvit. Ostavite u frižider da se krema stisne kako bi mogli nanijeti žuti fil.
Stavite mlijeko da se zagrije a predhodno odvojite oko 1oo ml da možete u njemu otopiti puding. Umutite žumanjke sa šećerom i van.šećer, dodajte im razmućeni puding i sve dodajte mlijeku pa skuhajte kao puding. Kremu potpuno ohladite i sastavite sa umućenim maslacem. Nanesite je na kolač. Još stavite odozgo po zelji slag kremu od cokolade i pospite kokosom.
Prijatno!
Unordered List
Home
Recepti za slatka jela
RAFAELO KOLAČ TOLIKO DOBAR DA SE ODMAH POJEO NISAM IMALA VREMENA NI VIŠE SLIKA DA NAPRAVIM
petak, 15. travnja 2016.
RAFAELO KOLAČ TOLIKO DOBAR DA SE ODMAH POJEO NISAM IMALA VREMENA NI VIŠE SLIKA DA NAPRAVIM
Artikel Terkait
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
EmoticonEmoticon