petak, 8. siječnja 2016.

FRANCUSKI TOPLI SENDVIČI

Dva popularna tradicionalna francuska sendviča cesto servirana po bistroima.. idealni za utišati glad u bilo koje doba dana… ili jednostavno simpatična nedjeljna večera u krugu obitelji ili prijatelja..

Sastojci
Za bešamel umak:
20 g Maslaca
20 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
150 ml Mlijeka
Sol + papar
prstohvat-dva Naribanog muškatnog oraščića
Za sendviče:
4 Jaja
Sol
50 ml Mlijeka
2 žlice Ulja

8 šnita Tost kruha
50 g Naribanog sira
50 g Šunke u ovitku Podravka
50 g Kraškog vrata Podravka
60 g Gorgonzole

Priprema
1.
U manjoj posudi na srednjem plamenu rastopiti maslac, dodati brašno i miješajti oko 2 minute, zaprska mora ostati svijetla..
2.
Uliti hladno mlijeko i pjenjačem dobro promješati da se ne stvore grudice..
Posoliti, zapapriti po ukusu i dodati prstohvat-dva ribanog muškatnog oraščića te i dalje lagano miješati par minuta da bešamel dobije blagu kremastu masu..
3.
U zdjeli razmutiti 2 jaja, dodati prstohvat soli i razrijediti sa preostalim mlijekom..
Kriske kruha umociti u razmućenu smjesu i blago propeci s obje strane na predhodno zagrijanoj tavici s uljem..
4.

4 kriske kruha premazati bešamelom, posipati s malo naribanog sira, prekriti šunkom + vratinom i zlicom bešamela, poklopiti s preostalim kruhom..
Svaki sendvic premazati bešamelom, dodati ostatak naribanog sira i staviti na grill zicu oblozenu folijom ili pek papirom.. peci u pecnici odprilike 10 minuta pazeci da ne potamne..
5.
Gorgonzolu izmrviti na malo vece komadice i ispeci 2 jaja na oko...
Na 2 sendviča staviti gorgonzolu ili sir po zelji (to je 'Croc-Monsieur') vratiti ih u vrucu pecnicu na 2 minute da se sir otopi.. na druge položiti po jedno jaje na oko ( eto 'Croc-Madame') i nasjeckani zeleni zacin..
Servirati vruce uz jednu dobru salaticu.. :))
Savjet
Ako koristite kruh, najbolje je da bude star 2 dana.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon