petak, 10. studenoga 2017.

ŠAMPINJONKA - PREUKUSNA PITA OD ŠAMPINJONA, PRSTE DA POLIŽETE

Gladni ste, a u hladnjaku imate samo paketić gljiva, par jaja i jogurt? Odlično, ovo je jedna brzinska pita od gljiva bez kora, može se raditi od samih šampinjona, ali i od raznih drugih vrsta gljiva, što ih je više to bolje! Obzirom da je jesen doba gljiva, uživajte u njenim darovima i umutite ovu pitu kao glavno jelo, predjelo ili laganu večeru.

Sastojci

    dinstane gljive:
    30 dag šampinjona
    1 glavica sitno sjeckanog luka
    .. vegeta, sol, papar,
    1vezica peršina

    biskvitno tijesto:
    10 žlica brašna
    4 kom jaja
    1 kom od 2 dl jogurta
    1 vrećica praška za pecivo



Priprema

    1.
    Šampinjone prodinstajte na luku dok im ne ispari tekućina. Dodajte peršin i ostale začine. Ostavite da se prohladi.
    2.
    Umutite mikserom sastojke za tijesto, u smjesu dodajte prohlađene gljive.
    3.
    Ulijte u okrugli namašten i pobrašnjen pleh viših stranica i pecite na 180°C, dok lijepo ne porumeni.
    4.
    Izvadite iz pleha i poslužite sa kiselim vrhnjem..

Posluživanje

Osim šampinjona, koristila sam i sušene vrganje koje sam namočila u malo tople vode. Koristila sam crno brašno.
Poslužite uz bijelo vino, može i njeki jači ili pikantniji umak,naročito od hrena, ili ajvar i nešto slično.


EmoticonEmoticon