Gladni ste, a u hladnjaku imate samo paketić gljiva, par jaja i jogurt? Odlično, ovo je jedna brzinska pita od gljiva bez kora, može se raditi od samih šampinjona, ali i od raznih drugih vrsta gljiva, što ih je više to bolje! Obzirom da je jesen doba gljiva, uživajte u njenim darovima i umutite ovu pitu kao glavno jelo, predjelo ili laganu večeru.
dinstane gljive:
30 dag šampinjona
1 glavica sitno sjeckanog luka
.. vegeta, sol, papar,
1vezica peršina
biskvitno tijesto:
10 žlica brašna
4 kom jaja
1 kom od 2 dl jogurta
1 vrećica praška za pecivo
Priprema
1.
Šampinjone prodinstajte na luku dok im ne ispari tekućina. Dodajte peršin i ostale začine. Ostavite da se prohladi.
2.
Umutite mikserom sastojke za tijesto, u smjesu dodajte prohlađene gljive.
3.
Ulijte u okrugli namašten i pobrašnjen pleh viših stranica i pecite na 180°C, dok lijepo ne porumeni.
4.
Izvadite iz pleha i poslužite sa kiselim vrhnjem..
Posluživanje
Osim šampinjona, koristila sam i sušene vrganje koje sam namočila u malo tople vode. Koristila sam crno brašno.
Poslužite uz bijelo vino, može i njeki jači ili pikantniji umak,naročito od hrena, ili ajvar i nešto slično.
EmoticonEmoticon