Lagana kremasta torta, bez pečenja, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade.
za krem:
100 g mlečne čokolade
50 g bele čokolade
2 kašike gustina
250 ml mleka
150 g omekšalog maslaca
3 kašika šećera u prahu
za koru:
200 ml mleka
1 vanilin šećer Dolcela
oko 300 g piškota
ukrašavanje:
malo ribane bele čokolade i
čokoladnih mrvica Dr.Oetker
Priprema
1
Umutiti gustin sa 5 kašika mleka. Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još 1 minuta. U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
2
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem s.
3
Staviti mleko u prikladnu posudu i dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi. Obruč okrugle forme vel. 24cm, staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno,
4
Preko jednog sloja poređanih piškota namazati sloj krema ,poravnati i prekriti sa još jednim slojem natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
5
Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom
Izvor: coolinarika.com
EmoticonEmoticon