nedjelja, 3. siječnja 2016.

KRISTALNI KEKSIĆI OD KOKOSA , HRSKAVI I JAKO UKUSNI..



Sastojci
za testo (oko 60 kom.)
50 g kokosovog brašna
250 g pšeničnog brašna
100 g mlevenih badema, ljušćenih
150 g šećera
150 g maslaca
1 žumanac
malo soli
3 kašike krem-likera od kokosa (Batida de Coco)
za dekoraciju:
150 g šećera u prahu
2-3 kaš. krem-likera od kokosa (Batida de Coco)

Priprema
1.
Kokosovo brašno propržiti na teflonskom tiganju dok ne porumeni. Ohladiti.
2.
U posudi za mešanje izmešati sve praškaste sastojke pa dodati naseckani maslac, žumanac i liker. Sve dobro umesiti.
3.
Testo tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini pa modlom vaditi komade u obliku zvezde ili kristala.
4.
Komade ređati na pleh sa papirom za pečenje, pa peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, oko 7-8 minuta.
5.
Za glazuru izmešati šećer u prahu sa toliko likera da se dobije glatka glazura pogodna za prelivanje. Njome preliti kekse i ukrasiti dekor perlama i sjajnim šećerom.
Izvor: coolinarika.com


EmoticonEmoticon