Divan,ukusan i sočan kolač..obogaćen orasima i vanilom..:-) Prava je šteta ne isprobati ga.. Prijatno!
Sastojci
-
3
belanca
-
6 kasika
secera
-
3
zumanca
-
2
vanilin secera
-
5 kasika
ulja
-
10 kasika
brasna
-
1/2
praska za pecivo
-
3 kasike
kakaa
-
1 kasicica
cimeta
-
5 kasika
mlevenih oraha
-
2 kasike
dzema od sljive
-
2,5 dl
kisele vode
-
Za premaz:
-
2 kasike
dzema od kajsije
-
Glazura:
-
100 g
crne cokolade
-
5 kasika
ulja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 45 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Ukljuciti rernu na 200 C.
Belanca umutiti cvrsto,postepeno dodavati secer i zumanca.Zatim
dodati ostale sastojke,navedenim redosledom,i lagano izmesati varjacom.
-
2
Pleh dimenzija 20x30 podmazati,sipati umucenu masu i staviti da se pece.
Peci 10 min.na 200 C,zatim smanjiti na 180 C i peci jos 20 minuta.
-
3
Dok se kolac pece,napraviti glazuru.
Na blagoj temperaturi otopiti cokoladu sa uljem.
Odloziti na hladjenje,povremeno promesati.
-
4
Peceni kolac odmah premazati dzemom od kajsije i preliti otopljenom cokoladom.
Kad se malo ohladi,kolac odloziti u frizider,da se glazura sasvim stegne.
Nakon toga iseci na kocke.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar