Sastojci
- Broj osoba:
- KORE
- 2 jaja
- 2dcl mlijeka
- 1dcl ulja
- 200 gr brasna
- 100 gr secera
- 1 prasak za pecivo
- 2 kasike kakao
- FIL
- 1 l mlijeka
- 100 gr secera
- 6 kasika griza
- 200 gr kokosa
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
FIL:
Stavimo mlijeko da prokuha, zatim dodamo griz i šećer. Kuhati na laganoj vatri oko deset minuta, dodati kokos i ostaviti da se prohladi.
Fil može biti skroz hladan a može dalje da se upotrijebi i mlak.
-
2
BISKVIT/KORE:
Sve sastojke za kore stavimo u posudu i umutiti ručno ili mikserom. Pleh dimenzija otprilike 25x34 cm. nauljimo i pospemo brašnom, izlijemo pola smjese za kore i zapečemo na 170 stupnjeva (cca 10 min.) ili dok ne vidite da se uhvatila korica.
Kada se je kora gotova po njoj rasporediti fil, preliti ostatkom kakao smjese (ostatkom smjese za kore) i vratiti u pecnicu.
Peći još oko 15 - 20 minuta da se ispeče i gornja kora.
-
3
Ovaj kolač je neophodno peći na umerenoj temperaturi, nemojte pojačavati pecnicu.
Gore možete staviti čokoladnu glazuru ili posuti kokosom.
Posluživanje
Servirati na desertni tanjuric i dekoracija po zelji.Ja ga prelijem sokom od svjeze cijedene narance i cokoladom.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar