Pages

petak, 23. siječnja 2015.

CRNO-BIJELI KOKOS KOLAČ

Jedan jako fin kolač sa kombinacijom kokosa i čokolade,savršeno sočan,meni zaista omiljen jer mu je ukus jedinstven…

Crno bijeli kokos kolač

Sastojci

  • BISKVIT:

  •  150g margarina
  •  200 g šećera
  •  180 g brašna
  •  2 kašike mlijeka
  •  1 korica naribanog limuna
  •  snjeg od 6 bjelanjaka
  •   PRELJEV: 1,5 dcl mlijeka+2 vanil.šećera
  •  FIL:
  •  6 kom žumanjaka
  •  100g šećera
  •  100g čokolade za kuhanje
  •  100g kokosa
  •  100g margarina
  •  kokos za posipati kolač

Priprema

  1. Dobro izraditi omekšali margarin i šećer, dodati brašno, mlijeko, naribanu limun.koricu, i na kraju čvrst snjeg od bjelanjakasmjesu izliti u pomaštenu i brašnom posutom limu, ispeći biskvit, pečeni biskvit odmah preliti sa prokuhanim mlijekom i vanili šećerom. Na pari kuhati žumanjke i šećer dodati prethodno omekšalu čokoladu, margarin, skinuti sa vatre i dodati kokos.Fil topal isipati na kolač posipati kokosom odgore .Rezati uže a duže šnite.Dimenzija lima u kojemu se peče 38×18cm. 

Nema komentara:

Objavi komentar