Pages

utorak, 7. studenoga 2017.

CARSKI RUČAK: ZAČINJENA GOVEDINA SA TJESTENINOM


Sastojci

    75 dag govedine narezane na manje komade
    1/4 šalice Glatkog brašna Podravka
    1 žličica soli
    malo mljevenog papra
    1/2 male žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
    1/4 male žličice mljevenog Muškatnog oraščića Podravka
    1-2 žlice maslinovog ulja / suncokretovog
    1 češanj češnjaka
    2 male žličice sitno sjeckanog peršinovog lišća
    2-3 čaše vode
    6 manjih glavica luka ili 3 veće prerežite na pola
    3 velike žlice pirea od rajčice
    50 dag tjestenine
    sol
    po želji Vegeta



Priprema


    1.

    Meso operite i narežite na manje komade veličine zalogaja(kao za gulaš).Češnjak i peršin sitno nasjeckajte.U plastičnoj posudi sa poklopcem promiješajte brašno,sol,papar,mljevenu papriku i muškatni oraščić.
    2.

    Dodajte meso ,poklopite i posudu dobro protesite  tako da svaki komad mesa bude obložen brašnom i začinima.U dublju posudu na vruće ulje sipajte meso i popržite ga sa svih strana..Dodajte češnjak i peršin,ulijte vodu i poklopite.Kuhajte na laganoj vatri oko sat i pol dok meso ne omekša.Povremeno izmješajte i po potrebi dolijte vode.
    3.

    Dodajte cijele glavice luka (ako su velike prerežite ih na pola) i pire od rajčice.Promiješajte,poklopite i ostavite da se pirja na laganoj vatri još oko pola sata.Po potrebi začinite sa vegetom ili začinima(soli,paprom..)
    4.

    Pred sam kraj ...skuhajte tjesteninu u vreloj slanoj vodi.Ocijedite je i poslužite uz govedinu.

Nema komentara:

Objavi komentar