nedjelja, 3. prosinca 2017.

TUFAHIJE KOLAČ SA JABUKAMA


Sastojci
fil; - 6 jabuka srednje veličine - 100 g mljevenih oraha - 1 kašiku šećera - 2 kašike toplog mlijeka
tjesto: - 5 jaja - 5 kašika šećera - 2 vanilij šećera - 7 kašika brašna - 1 prašak za pecivo - 4 kašike tople vode
za šlag; izmješati 200 ml mlijeka sa 50 g šećera i 2 šlag pjene

Priprema
1.
- očistiti 6 jabuka srednje veličine
- izdubiti sredine jabuka
- izmješati 100 g mljevenih oraha i 1 kašiku šećera
- dodati 2 kašike toplog mlijeka
- kalup namazati s'maslacem i posuti s'malo brašna
2.
- filovati jabuke sa orasima
- jabuke peći u zagrijanoj pećnici 180°C oko 20 min.
priprema tjesta
- za tjesto izmješati 5 jaja sa 5 kašika šećera i 2 vanilij šećera
- sastaviti 7 kašika brašna i 1 prašak za pecivo
- dodati 4 kašike tople vode
- dodati smjesu brašna i praška za pecivo
- tijestom preliti jabuke
- peći narednih 20 min. na 180°C
3.
za šlag;
- izmješati 200 ml mlijeka sa 50 g šećera
i 2 šlag pjene
- namazati kremu na ohlađen kolač,sa strane također
4.
- posuti sa malo oraha
- uspješnu pripremu vam želim


EmoticonEmoticon