Pages

petak, 1. prosinca 2017.

PITA OD ČOKOLADE - SAVRŠENA SLASTICA UZ POPODNEVNU KAFU ILI ČAJ

 Sastojci

    Za prvo tijesto:
    1 jaje
    100 g šećera
    100 g margarina
    60 g mljevenih popečenih lješnjaka
    100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka

    Za drugo tijesto:
    4 jaja
    100 g šećera
    150 g margarina
    100 g čokolade
    1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka

    Za glazuru:
    60 g margarina
    100 g čokolade
    3 žlice mlijeka



Priprema

    Za prvo tijesto:
    1.
    Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
    2.
    Manji lim (20x30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
    3.
    Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
    Za drugo tijesto:
    1.
    Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
    2.

    Na pola pečeno prvo tijesto stavite  drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
    Za glazuru:
    1.
    Margarin i čokoladu, uz dodatak mlijeka, otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada).
    2.
    Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.

Posluživanje

Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
Savjet

U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po limu.

Nema komentara:

Objavi komentar