Pages

srijeda, 20. prosinca 2017.

ČOKOLADNA OBLATNA-SALAMA SA KEKSOM I SUVIM VOĆEM

POTREBNO:

    2 kom oblatni
    400 g petit beure keksa
    200 g čokolade za kuhanje
    300 ml mlijeka
    5 žlica šećera
    2 vanilin šećera
    150 g margarina ili maslaca
    200 g krupno mljevenih oraha
    150 g suhih brusnica
    100 g suhih smokvi (narezanih)

PRIPREMA:

    Namočiti dvije kuhinjske krpe pa između njih staviti oblatne kako bi se omekšale dok pripremate sve ostalo za slatku salamu.
    Kekse izlomiti na male komadiće. Možete to napraviti rukama, ili ih stavite u čvršću vrećicu i izlupajte batom za meso.
    Zakuhajte mlijeko i šećer. Kada postane toplo dodajte čokoladu natrganu na komadiće i margarin. Uz miješanje kuhajte na laganoj vatrici sve dok se čokolada potpuno ne otopi i dok ne dobijete jednoličnu tekuću masu.
    U većoj posudi pomiješajte izlomljene kekse, orahe, brusnice i smokve. Sve skupa prelijte ukuhanim čokoladnim preljevom i dobro promiješajte. Trebali biste dobiti gustu masu koja se jedva miješa kuhačom.
    Na oblatnu nanesite polovicu nadjeva. Rasporedite ga ravnomjerno cijelom površinom oblatne i to sa one grublje strane gdje su dublje rupice. Uz pomoć kuhinjske krpe zarolajte sve skupa u duguljastu roladu. Neka onaj završni dio ili spoj bude na dnu. Sve ponovite i sa drugim dijelom nadjeva i drugom oblatnom. Salame ostavite na hladnom da se stegnu pa ih poslužite rezane po potrebi na male roladice.

Nema komentara:

Objavi komentar