Pages
▼
petak, 3. studenoga 2017.
NAJUKUSNIJE PUNJENE, SLANE KIFLICE DO SADA.. PRSTE DA POLIŽEŠ!
SASTOJCI
1 – 1.2 kg brasno
250 ml. mleko
250 ml. voda
2 zlice kiselo mleko
2 kom. jaja
100 ml. ulje
2 zlice margarin sobne temperature
1 zlica suhi kvasac
1 zlica secer
2 kasicice sol
ZA PUNJENJE
300 gr. ricotta sir
2 kom. bjelanca
100 gr. martadela
100 gr. hungarian salama (kao cajna ali mekanija)
ZA PREMAZ
2 kom. zutanjke
margarin
krupna sol
PRIPREMA
1.
Mleko zagrejte pa dodajte kvasac ,secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2.
Brasno(prvo sipajte 1 kg) promesajte sa solom, pa dodajte nadosli kvasac i sve ostale sastojke i zamesite glatko testo (dodjte one 200 gr ..samo ako vam trebaju..mene su trebali )
3.
Premazite uljem i ostavite da lepo nadodje (oko 1 sat)
4.
Podelite testo na dva dela …od jedan deo napravite kiflice koje punite ricotta sirom promesano sa bljelankama i malo soli
5.
Drugog dela rasukajte cetvrtasto ,tanko premazite margarinom, onda ostatak ricotte sa sirom pa naredite salamom i martadelom ovako ,onda zarolajte i zasecite pa naredite u pouljen pleh
6.
Ostavite sve lepo da nadodje pa premazite zutanjkom ,kiflite pospite krupnoj soli ,i stavite komadcic margarina kiflice , rolnice
7.
Pecite na 180 stupnjeva dok porumene Kiflice
8.
Dobar tek
Nema komentara:
Objavi komentar